Despăgubiri de 1 milion de euro, cerute de prințul Josef-Emanuel von Liechtenstein, acuzat de uciderea ursului Arthur

Despăgubiri de 1 milion de euro, cerute de prințul Josef-Emanuel von Liechtenstein, acuzat de uciderea ursului Arthur
Ursul Arthur, ucis de prințul austriac / Sursă FOTO: Agent Green
Publicat: 02/06/2021, 18:25

Prințul austriac Josef-Emanuel von Liechtenstein, acuzat că l-a împușcat pe ursul Arthur, cel mai mare exemplar din specia sa de pe teritoriul României, a intentat proces ONG-ului Agent Green și cere despăgubiri în valoare de 1 milion de euro.

Prințul român Dimitrie Sturdza îl susține pe Josef-Emanuel von Liechtenstein în acest demers și afirmă că lucrurile care s-au spus despre vânătoare sunt false.

„S-a spus că a fost o vânătoare ilegală și că s-ar fi deschis un dosar penal de cercetare pentru braconaj, însă prințul Emanuel a fost la o vînătoare permisă de ministrul Mediului. A intrat în țară ca un simplu cetățean, a prezentat documentele necesare și, în a doua seară a împușcat ursul.

A doua minciună ar fi cea refeitoare la faptul că ursul Arthur ar fi fost cel mai mare urs din România. Sunt mulți urși care sunt mult mai mari decât Arthur, apect confirmat și de mulți administratori de fonduri de vânătoare”, a spus prințul român, potrivit Antena 3.

Prințul Dimitrie Sturdza spune că situația pare „trasă de păr”

Situația, în viziunea printului Dimitrie Sturdza, pare „trasă de păr”.

Josef-Emanuel von Liechtenstein este nemulțumit și de faptul că ONG-ul dat în judecată este finanțat din afară, iar politicile acestuia de gestionare a urșilor nu include relocări în țări din Europa de Vest. Acesta a afirmat că, pe vremea lui Ceaușescu, erau între 4.000 – 6.000 de urși, iar acum, numărul lor s-a triplat în anumite locuri.

Comisia Europeană, sesizată în cazul uciderii ursului Arthur

Cazul ursului Arthur, ucis de prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, a ajuns în atenția Comisiei Europene. Europarlamentarul Nicu Ştefănuţă, de la USR PLUS, a sesizat C.E. în legătură cu ursul împușcat „prin derogare de la legile naţionale şi europene”, potrivit unei postări pe pagina personală de Facebook.