DEZASTRU. Trei sferturi dintre medicii care au vrut să se angajeze, pentru șase luni, în spitalele din închisori, au fost respinși. În cazul asistenților medicali, a fost mult mai rău!

DEZASTRU. Trei sferturi dintre medicii care au vrut să se angajeze, pentru șase luni, în spitalele din închisori, au fost respinși. În cazul asistenților medicali, a fost mult mai rău!
Teri sferturi dintre medicii care au vrut să lucreze în închisori, au fost respinși la angajare Sursă Foto: Mediafax Foto
Publicat: 19/05/2020, 12:58
Actualizat: 19/05/2020, 14:18

Trei sferturi dintre medicii care au încercat să se angajeze în spitalele Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) au fost respinși după ce reprezentanții ANP au stabilit că, din diverse motive, nu îndeplinesc condițiile de angajare. În cazul asistenților medicali, dimensiunile dezastrului au fost și mai mari. Din 385 de candidați, au fost admiși numai 36!

Odată cu declararea stării de urgență, mai multe instituții cheie ale statului au primit dreptul legal ca, în caz de nevoie, să facă angajări, fără concurs, pentru o perioadă determinată de șase luni. Prima care a reacționat a fost Armata, care a anunțat angajarea unor medici, după care a urmat Administrația Penitenciarelor. Închisorile au anunțat că au nevoie de 48 de medici, 47 de asistenți medicali și 20 de agenți operativi, care să lucreze la pază.

Condițiile de angajate pentru medici erau, printre multe altele, să aibă studiile finalizate, să aibă certificatul de specialist, să nu fi făcut obiectul unor sancțiuni de natură profesională, să aibă cetățenia română, să nu aibă cazier sau să fie în curs de cercetare penală, nu au colaborat cu vechea Securitate, și sunt apți din punct de vedere psihologic.

Într-un răspuns formulat de ANP la solicitarea Gândul.ro, pentru cele 48 de posturi puse la bătaie, și-au depus dosarele 57 de doctori. Dintre aceștia, însă, numai 13 au fost admiși, astfel că 34 de locuri au rămas neocupate.

Mult mai rău au stat, însă, lucrurile în cazul angajării fără concurs a asistenților medicali. Pentru cele 47 de posturi la nivel național s-au înscris nu mai puțin de 385 de cadre medicale. Totuși, în ciuda numărului foarte mare, au fost admiși numai 36, astfel că și în aces caz o mulțime de posturi au rămas neocupate.

A fost dezastru și în cazul selecției pentru posturile de gardieni

Dacă spitalele au rămas fără personal nou angajat, la fel de rău au stat lucrurile și în cazul recrutării de personal pentru posturile de subofițeri în sectorul operativ. Acolo, ANP avea nevoie de numai 20 de oameni noi. Însă pentru cele 20 de locuri, se înscriseseră nu mai puțin de 519 candidați. Dintre ei, numai 19 au fost găsiți corespunzători, așa că nici măcar cele 20 de posturi, puse la bătaie la nivel național, nu au putut fi ocupate.

Referitor la rezultatele incredibil de slabe ale candidaților, mai ales că pentru ocuparea acestor posturi nici măcar nu fusese organizat un concurs, reprezentanții ANP au explicat că „structura de resurse umane din cadrul fiecărei unități angajatoare a verificat existența și valabilitatea documentelor solicitate în vederea înscrierii, precum și îndeplinirea cerințelor de ocupare stabilite în fișa postului, a condițiilor stabilite de lege, dar și a criteriilor prevăzute de statutele profesionale specifice.

Candidaților le-au fost puse la dispoziție toate informațiile referitoare la documentele necesare în vederea înscrierii, iar respingerea cererilor de angajare a fost motivată de lipsa sau neconformitatea unor documente și neîndeplinirea condițiilor de angajare”.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului