Departamentul Social
17.01.2020
Știri

„Dezbrăcată în întuneric, legată, fără apă, hrană și acces la toaletă”. Dincă își îngrijea animalele, dar era fără milă față de victime, scriu procurorii în rechizitoriu

„Dezbrăcată în întuneric, legată, fără apă, hrană și acces la toaletă”. Dincă își îngrijea animalele, dar era fără milă față de victime, scriu procurorii în rechizitoriu
Procurorii notează, în actul de sesizare a instanței, obținut de Mediafax, că Gheorghe Dincă acorda mai multă atenție și libertate animalelor pe care le avea în curte decât victimelor sale, anchetatorii stabilind că bărbatul își transformare case într-o adevărată închisoare.

„Din materialul probator a rezultat că inculpatul acorda o mai multă atenție și o mai mare libertate animalelor deținute în curte, asigurându-le în lipsa sa de la domiciliu accesul la nevoi primare (apă, hrană, libertate de mișcare, chiar și limitată la un țarc), ceea ce era cu mult mai mult decât îi asigurase victimei (ținută dezbrăcată, în întuneric, legată cu mâinile la spate și la picioare, la gură și la ochi, imobilizată practic de pat, fără acces la toaletă, fără hrană, fără apă)”, scriu procurorii în rechizitoriu.

În plus, organele de anchetă au stabilit că Dincă își transformare locuința într-o adevărată închisoare asupra căreia deținea controlul absolut și din care nimeni nu ar fi putut scăpa fără voia sa.

„Toate geamurile locuinței (o construcție nefinalizată aferentă vechii case părintești a inculpatului) au fost astupate cu cărămizi tip BCA și bucăți de OSB și Polistiren expandat, iar spațiile rămase au fost astupate cu spumă poliuretanică. În camera amenajată ca și dormitor, aflată la parterul imobilului, inculpatul și-a confecționat, la o înălțime adecvată, un pat cu un cadru din fier beton, pe care apoi l-a sudat în perete, astfel încât să nu poată fi mișcat/dislocat și care să îi permită întreținerea raportului sexual cu victima prin utilizarea unei perne așezate sub posteriorul acesteia. La jumătatea acestui pat, pe sub cadrul metalic, a montat o bucată de fier beton și a executat la capetele acestei bucăți două bucle, concepute pentru a servi drept suport de prindere a unui lanț metalic de circa 130 cm lungime, folosit la imobilizarea victimei”, notează oamenii legii.

Dincă trăia, așadar, aproape izolat în propria curte și impusese celor apropiați un cod de comunicare care să-i permită de la distanță să știe cine îl caută, fără a fi nevoit să se deplaseze până la poartă.

Mai exact, el le spunea apropiaților să bată de trei ori la rând în porțile metalice.

Vela: Profilerul lui Dincă, ridicat la grad de cavaler de președinte, la propunerea mea

Dorin Dumitran, profilerul Poliției Române care i-a conturat profilul psihologic lui Gheorghe Dincă, în dosarul „Caracal”, a fost ridicat la grad de cavaler de președintele Klaus Iohannis, a declarat, vineri, ministrul de Interne, Marcel Vela.

„Pe 1 Decembrie, profilerul a primit de la domnul președinte Klaus Iohannis, la propunerea mea, o distincție importantă la nivel național, un brevet care l-a ridicat la grad de cavaler. Nu am spus la foarte multă lume, dar știam evoluția cazului. La 1 Decembrie a fost avansat și medaliat de către președintele României. (…) Nu am vrut să promovăm la un grad militar superior, polițienesc superior, că el nu e militar, până nu s-a finalizat ancheta și cazul. Dar în timpul anchetei l-am medaliat pentru că știam ce rezultate vor fi”, a spus Vela.

Conform sursei menționate, decorarea lui Dumitran s-a făcut la recomandarea sa.

Gheorghe Dincă și Ștefan Risipițianu au fost trimiși în judecată miercuri, pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol și profanare de cadavre. Potrivit procurorilor DIICOT, Dincă a răpit-o, în 14 aprilie 2019, pe Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani, a dus-o la casa sa din Caracal, unde a ținut-o timp de trei zile imobilizată de pat, legată la ochi și a violat-o de mai multe ori.

Ștefan Risipițianu este acuzat că, ajuns la locuința respectivă, a observat fata și i-a cerut lui Dincă acordul s-o violeze.

Dincă ar fi omorât-o în 17 aprilie 2019 pe Luiza Melencu, în bătaie, iar apoi a ars trupul acesteia într-un butoi metalic.

În 24 iulie 2019, Dincă a răpit-o din comuna Dobrosloveni, județul Olt, pe Alexandra Măceșanu, în vârstă de 15 ani, și a dus-o la locuința sa din Caracal. Și cea de-a doua victimă a fost imobilizată de pat cu un lanț, legată și violată. Dincă este acuzat că a sunat familia tinerei pentru a induce ideea că aceasta a plecat din România, iar când s-a întors acasă, Dincă a observat că fata a reușit să desfacă lanțul cu care era legată de pat, să își scoată banda adezivă de la ochi și că ținea în mână un telefon vechi găsit în cameră. Atunci, Dincă a lovit-o, a sugrumat-o provocând decesul, apoi i-a ars trupul.

×
Inchide