DEZINFECȚIE. Soluția non-chimica de sterilizare a depozitelor la care a apelat un producător român de verdețuri proaspete și legume

DEZINFECȚIE. Soluția non-chimica de sterilizare a depozitelor la care a apelat un producător român de verdețuri proaspete și legume
Lampă UV (FOTO - ilustrativ: Shutterstock)
Publicat: 14/04/2020, 12:37

Un start-up românesc din sectorul horticol, care produce pentru piața locală 14 tipuri de produse proaspete, a anunțat marți, 14 aprilie 2020, că va folosi cinci lămpi UV pentru sterilizarea depozitului de legume și verdețuri.

Aceasta reprezintă doar una dintre măsurile de siguranță întreprinse în contextul pandemiei de COVID-19, astfel încât activitatea producătorului român să se desfășoare în continuare la cel mai înalt nivel de igienă.

„Pentru a păstra un standard înalt de calitate, Fresh Veg a sporit măsurile de siguranță pentru ca activitatea să se desfășoare în continuare la cel mai înalt nivel de igienă. Astfel, sunt respectate regulile impuse atât de autoritățile române, cât și de normele pentru certificarea Global GAP. Măsurile suplimentare vizează dotarea angajaților cu echipament de protecție, restricționarea accesului persoanelor în fermă, dar și asigurarea transportului angajaților la și de la fermă. Totodată, compania a achiziționat și cinci lămpi UV pentru sterilizarea depozitului”, au precizat reprezentanții firmei.

Aceștia susțin că, până în prezent, criza medicală a dus la o ușoară scădere a volumului de vânzări, însă fără un impact negativ semnificativ.

Sărbătoarea Paștelui ar putea reprezenta însă pentru producătorul român un moment de respiro.

„Un moment important (…) vor fi vânzările pentru sărbătoarea Paștelui, când e posibil să apară modificări în ceea ce privește consumul”, preconizează producătorul de legume și verdețuri.

În contextul sărbătorilor pascale, angajații start-up-ului au pregătit livrarea a aproximativ 400.000 legături de ceapă verde, mărar, pătrunjel, leuștean și aproximativ 80.000 de fire de salată verde. Acestea ajung în marile lanțuri de retail din România.

„Pentru fiecare vârf de vânzări ne pregătim temeinic din vreme cu toate produsele care știm că vor fi căutate. La fel am făcut și anul acesta, chiar dacă ne aflăm cu toții într-o situație mai delicată, pentru că ne dorim să continuăm să livrăm legumele și verdețurile de care clienții noștri au nevoie. Am luat măsuri suplimentare de siguranță și suntem atenți la fiecare detaliu, astfel că păstrăm standardele de calitate pentru produsele noastre”, a declarat Cristina Zeamă, fondatoarea start-up-ului.

Compania are în vedere dezvoltarea fermei, dar și creșterea parteneriatelor cu marile lanțuri din retail.

În prezent, producătorul român lucrează la extinderea suprafeței acoperite cu încă 3.000 de metri pătrați, astfel că, în luna mai, la finalizarea lucrărilor de amenajare, va ajunge la 10.000 de metri pătrați de teren pentru solarii, urmând ca până la finalul anului să completeze această suprafață cu alți 5.000 de metri pătrați.

Mai mult decât atât, producătorul de legume și verdețuri are o strategie de conversie la produse bio pentru două hectare de teren. Pentru cei doi ani cât durează conversia, compania planifică în 2021 o recoltă de ardei kapia, ardei gras, vinete și dovlecei cu zero reziduuri, urmând ca în 2022 să aibă prima producție bio 100%.

Firma produce în prezent 14 tipuri de verdețuri și legume fresh, și anume salată verde, mărar, pătrunjel, leuștean, spanac, ridichi, ceapă verde, usturoi verde, varză albă, conopidă, broccoli, căpșuni, pepene verde și galben ș.a. Dintre acestea, cinci sunt disponibile pe toată durata anului: salată verde, mărar, pătrunjel, ridichi, ceapă verde, leuștean.

În 2019, producătorul a comercializat 1.560.000 de legături (ceapă verde, ridichi, mărar, pătrunjel și leuștean), 600 tone de varză albă și 1.140 tone de pepene verde, iar pentru anul acesta se așteaptă la o creștere a cantității comercializate de cel puțin 15%. Asta pentru că va începe colaborarea cu încă un mare lanț din retail.

Compania mai sus menționată a pornit de la o investiție inițială de 70.000 de euro, iar acum produce anual câteva tone de produse.

În 2019, start-up-ul agricol a avut o cifră de afaceri de 1.200.000 de euro.

Sursă foto: Shutterstock/caracter ilustrativ

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Cât a costat sicriul lui Costel Corduneanu? ”Stăpânul Moldovei”, înmormântare cu fast în cimitirul unde...
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Pepe, relație de prietenie cu Ibrahim Ibru, actualul soț al Ralucăi Pastramă: "Vorbim aproape zilnic,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Inteligența Artificială a găsit originea psihozei în creier