Dincă, „foarte respectuos, dar un minicinos fără margini, un pervers”. Comisarul-șef din Dosarul Caracal: A participat la toată CFL. Ne-a explicat tot ce făcuse cu ele

Redactor:
Gandul
Potrivit comisarului șef Florian Eniță, unul dintre cei mai titrați polițiști români, care a lucrat la cele mai mari cazuri ale Capitalei (Colectiv, 10 august, Mădălina Manole etc) și nu a avut niciun caz neelucidat, Gheorghe Dincă i-a lăsat impresia unui tip „foarte respectuos, dar mincinos fără margini".

Echipa condusă de Eniță a ajuns la „casa groazei” la începutul lunii august 2019, unde s-a confruntat cu unul din cele mai complexe cazuri din carieră. De abia declarat polițistul anului și aflat în ultimele luni înainte de pensie după 20 de ani de carieră, Eniță s-a văzut față în față cu (posibil) unul dintre cei mai feroce criminali în serie din istoria României. Gheorghe Dincă este acuzat că a ucis fără milă două adolescente, apoi le-a ars cadavrele într-un butoi din curte.

„După ce am stat ore în șir cu Dinca în casă și ne-a explicat tot ce făcuse cu ele, cum le-a lovit, unde au fost legate, abia atunci am realizat prin ce chinuri au trecut”, a declarat Eniță, într-un interviu acordat ziare.com.

„Când primea o întrebare, stătea să se gândească înainte de a răspunde. După atâta experiență, ne dădeam seama că ne minte. A dus-o într-o minciună de la început, la sfârșit, și cu CFL, și cu reconstituirea.

Au fost colegi de-ai mei de la IGP cu el, i-a plimbat câteva zile. Am stat atunci de vorbă cu el și i-am spus că ar fi bine să spună adevărul, că nu a aruncat fata în apă. Eu aveam convingerea asta. Și i-am spus să nu mai mintă.

Și instinctul, dar și faptul că l-am văzut nehotărât. Nu știa pe unde să-i mai plimbe pe colegii mei.

Dacă mă gândesc la modul lui de operare și la Alexandra, nici nu văd de ce să fi făcut altfel. Pentru el, incinerarea era cea mai bună metodă de a scăpa de cadavru.

E complicat să mergi 40 de km până la Dunăre cu un cadavru în portbagaj. Te poate opri cineva, poți să faci un accident. Și el nu e genul care să riște. E foarte prudent”, a povestit polițistul

Interacțiunea cu Dincă: Am fost poate mai dur…

„Colegii de la IGP și, în special, profilerul mai empatizau, aveau alt gen de discuții, alte metode de abordare, pentru că încercau să scoată cât mai mult de la el. Au avut un rol important în dezvăluirile care au urmat.

Eu, care nu făceam ancheta, ci CFL, am fost poate mai dur, i-am spus convingerile mele despre crime, că este același scenariu pentru amândouă și că trebuie să spună adevărul. Și să știți că asta a dat roade. A doua zi, ne-a chemat pe mine și pe profiler să ne spună ce a făcut cu cadavrul Luizei. Ne-a spus că a omorât-o, că i-a dat foc și a aruncat resturile într-o pădure.

Am mers doar noi trei în prima fază, ne-a dus la locul respectiv în apropiere de Caracal. În câteva minute, am zărit printre copaci sacii și cenușa, ne-am retras, n-a intrat nimeni acolo și am așteptat să ne vină colegii, procurorul, avocații”, a explicat comisarul.

foto: Arhivă personală Florian Eniță

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece...
FOTO. Alexandra Stan, cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut vreodată Cântăreața a lăsat...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Ceaușescu, întâlnire secretă cu Arsenie Boca. Ce i-a zis părintele l-a bântuit pe dictator până...
Ora de iarnă 2020: România dă ceasul înapoi în „cea mai lungă noapte din an”,...
Țara care te bagă la închisoare dacă nu porți mască în spațiile publice
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece...
Cu ea ar accepta să fie înșelată! Andra ar închide ochii dacă Măruță ar înșela-o...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Obsesia dubioasă a lui Ceaușescu! Ce obliga oamenii de lângă el să-i facă zilnic. Doamne..
BREAKING NEWS: Ce se întâmplă cu circulația pe timp de noapte. Ludovic Orban a făcut...
Dacă vezi omul din imaginea de mai jos, ai un IQ peste medie
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Cine este miliardarul necunoscut din spatele lanţurilor de magazine Lidl şi Kaufland. Se cunosc atât...
Inchide