Directorul ADP Secor 2, la ieșirea de la audieri: Nu a fost niciodată datoria ADP să adune câinii de pe străzi

Directorul ADP Secor 2, la ieșirea de la audieri: Nu a fost niciodată datoria ADP să adune câinii de pe străzi
Publicat: 30/09/2013, 14:38

Directorul Administrației Domeniului Public Sector 2, Cristian Lemnaru, a spus luni, la ieșirea de la Parchetul ICCJ, că nu a fost niciodată datoria ADP să adune câinii de pe străzi, precizând că nu vrea să facă declarații despre dosarul privind moartea lui Ionuț, acuzația fiind „destul de gravă”.

Cristian Lemnaru a fost luni la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru a fi anunțat că este pus sub învinuire în calitate de director al Administrației Domeniului Public (ADP) Sector 2.

Șeful ADP Sector 2 a declarat, la ieșirea de la Parchetul instanței supreme, că se ferește să dea declarații la acest moment, acuzația fiind „destul de gravă”, iar cauza penală pe rol. El a precizat că luni s-a stabilit doar ca în zile următoarele să revină la Parchet, pentru a da o declarație completă, după ce își va pregăti apărarea.

Întrebat despre situația câinilor care în 2 septembrie l-au omorât pe copilul de patru ani, în apropierea Parcului Tei, Lemnaru a răspuns: „Niciodată nu a avut ADP-ul în grijă acei câini, câinii nu erau ai ADP-ului, iar terenul unde s-a întâmplat acea nenorocire nu aparținea domeniului public”.

Întrebat în legătură cu strângerea câinilor de pe străzi, Lemnaru a spus că „niciodată nu a fost responsabilitatea ADP”.

„Consideră că și în România, ca și în alte țări, parcurile nu trebuie îngrădite, reprezintă un loc public cu intrări și ieșiri pentru oamenii care le folosesc”, a mai spus Lemnaru.

Tot luni a fost la Parchetul instanței supreme și Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului pe care Ionuț Anghel a fost sfâșiat de câini. Acesta nu a făcut nicio declarație despre implicarea sa în acest caz.

Administrația Domeniului Public al Sectorului 2, reprezentanții SC Tei Rezidențial și Constantin Ciorăscu sunt urmăriți penal în dosarul în care se fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție a anunțat, vineri, că reprezentanții legali ai Administrației Domeniului Public (ADP) al Sectorului 2, ai SC Tei Rezidențial SRL București, precum și Constantin Ciorăscu au fost citați pentru a li de aduce la cunoștință învinuirile și pentru a fi audiați în calitate de învinuiți, în cauza având ca obiect decesul lui Ionuț Anghel.

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică fac cercetări în acest dosar pentru ucidere din culpă.

Ionuț Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini, pe un teren din apropierea Parcului Tei.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, declara în 3 septembrie, pentru MEDIAFAX, medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Național de Medicină Legală (INML). Medicul preciza că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de mușcături de câini.

Dosarul penal a fost deschis în 3 septembrie de Parchetul Tribunalului București, iar o zi mai târziu ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului instanței supreme.

Procurorii fac cercetări privind împrejurările în care a murit Ionuț Anghel și verifică dacă au fost respectate dispozițiile OUG 155/2001 privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân.

Aurica Anghel, bunica lui Ionuț, Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, Carmen Secăreanu, președinta Asociației Caleidoscop, Lavinia Mirela Nica, fost voluntar al Asociației Caleidoscop, Marcela Pîslă, președinta Asociației „Cuțu, cuțu”, Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului unde Ionuț Anghel a fost omorât de câini, și Octavian Sandu, bărbatul care l-a adus pe fratele lui Ionuț Anghel la bunica acestuia, în Parcul Tei, au fost audiați în acest dosar.

Șase câini au fost ridicați în 2 septembrie de pe proprietatea firmei de pe strada Tuzla, din apropierea Parcului Tei, unde a fost ucis de câini Ionuț Anghel.

Unul dintre aceștia, care avea urme de sânge pe bot, fusese sterilizat de ASPA și adoptat de Fundația Caleidoscop în 2008, declara Răzvan Băncescu.

Polițiștii au amendat firma SC Tei Rezidențial SRL, care are în administrare terenul unde a fost ucis de câini Ionuț Anghel. Reprezentanții firmei au primit o amendă de 2.000 de lei pentru că nu aveau un plan de pază a proprietății, declarau pentru MEDIAFAX surse din Poliția Capitalei.

De asemenea, paznicul proprietății a fost amendat de polițiști cu 300 de lei pentru că nu avea atestat, acesta nefiind calificat pentru a presta servicii de pază.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Răspuns final pentru Simona Halep. Se decide totul pe 5 iulie
Doliu la Hollywood. A murit un actor faimos din „Titanic” și „Stăpânul Inelelor”
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ