Directorul CFR Marfă, în comă la Spitalul Elias, după ce a făcut accident vascular cerebral

Directorul CFR Marfă, în comă la Spitalul Elias, după ce a făcut accident vascular cerebral
Publicat: 30/01/2014, 11:15
Actualizat: 19/05/2015, 13:37

Directorul CFR Marfă, Dragoș Drăghici, al cărui nume apare în dosarul în care proprietarul GFR a fost reținut pentru corupție, în cazul unei licitații a CE Oltenia, a fost operat la Spitalul Elias, după ce a suferit un accident vascular cerebral, fiind în comă la Terapie Intensivă.

Managerul Spitalului Elias, profesor dr. Doina Dimulescu, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că Dragoș Drăghici a fost operat miercuri, pentru îndepărtarea unui hematom cerebral.

„Dragoș Drăghici se află internat din seara de 28 ianuarie, cu hematom intraparenchimatos cerebral prin ruptura unei malformații arteriovenoase complexe, cunoscută de mai mulți ani. A fost operat de urgență pe 29 ianuarie, pentru evacuarea hematomului cerebral și oprirea sângerării”, a spus profesorul dr. Doina Dimulescu.

Mangerul Spitalului Elias a precizat că Dragoș Drăghici este în secția de Anestezie și Terapaie Intensivă, în comă și cu protezare ventilatorie.

Numele directorului CFR Marfă apare în dosarul în care Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Român (GFR), este urmărit penal pentru cumpărare de influență, după ce i-ar fi dat avocatului Doru Boștină trei milioane de euro pentru a afla prețul cerut de CFR Marfă la o licitație pentru transportarea cărbunelui, organizată de Complexul Energetic Oltenia.

Gruia Stoica a fost reținut, miercuri seară, de procurorii anticorupție și va fi prezentat joi Curții de Apel București, cu propunere de arestare preventivă, iar avocatul Doru Boștină a primit interdicție de a părăsi țara, acesta fiind acuzat de trafic de influență.

Gruia Stoica a refuzat să se prezinte la audieri, astfel că a fost emis un mandat de aducere pe numele acestuia. Omul de afaceri a fost adus miercuri seară la sediul central al DNA, încătușat și escortat de polițiști, pentru a-i fi aduse la cunoștință învinuirile.

Potrivit DNA, în mai 2013, SC Complexul Energetic Oltenia (CEO) SA Târgu Jiu a lansat public procedura de licitație pentru încheierea acordului cadru și a contractelor subsecvente având ca obiect „Servicii de transport feroviar de cărbune” pentru sucursala Electrocentrale Craiova II, sucursala Electrocentrale Ișalnița și sucursala Electrocentrale Turceni.

La 17 ianuarie 2014, SC CEO SA a transmis invitații de participare la procedura de licitație (cu depunerea în plic a ofertelor, organizată conform normelor interne ale autorității contractante) mai multor societăți, între care CFR Marfă SA și SC Grup Feroviar Român SA București. Licitația avea ca obiect prestarea de servicii de transport de cărbune pe o perioadă de trei ani, începând cu 1 aprilie 2014, cu o valoare estimată de 473.068.410 lei (peste 100 milioane euro) fără TVA.

Anchetatorii susțin că „există date și indicii temeinice potrivit cărora, la data de 22 ianuarie 2014, omul de afaceri Gruia Stoica, reprezentând SC Grup Feroviar Român SA București, i-a oferit avocatului Boștină Doru-Cătălin suma de 3.000.000 euro, în schimbul influenței pe care avocatul a lăsat să se creadă că o are, printr-un intermediar, asupra directorului general al CFR Marfă SA (unul dintre competitori), în scopul divulgării, de către acesta din urmă, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu, a prețului pe care societatea pe care o conduce urma să îl ofere, în cadrul licitației”.

Acest demers avea ca scop, potrivit DNA, depunerea de către Grup Feroviar Român a unei oferte cu un preț cât mai apropiat de cel propus de CFR Marfă, astfel încât profitul înregistrat pe parcursul derulării contractului să fie maximizat ori eventualele pierderi minimizate.

Procurori ai Direcției Naționale Anticorupție au descins, miercuri, la Complexul Energetic Oltenia din Târgu Jiu, de unde au ridicat mai multe documente depuse pentru licitație, chiar cu o jumătate de oră înainte deschiderii ofertelor.

Conform unor surse din cadrul companiei energetice, procurorii anticorupție au ridicat plicurile în care erau depuse ofertele CFR Marfă și ale Grupului Feroviar Român, valoarea estimată a contractului fiind de circa 48 de milioane de euro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic