Directorul de la liceul unde trei elevi s-au filmat în timp ce întrețineau relații sexuale în școală a fost demis pentru restabilirea climatului de liniște

Directorul de la liceul unde trei elevi s-au filmat în timp ce întrețineau relații sexuale în școală a fost demis pentru restabilirea climatului de liniște
Directorul Liceului "Henri Coandă" din Craiova, unde trei elevi s-au filmat în timp ce întrețineau relații sexuale în incinta școlii, a fost demis pentru a se restabili "climatul de liniște" și pentru a se reface imaginea unității de învățământ, se arată într-un comunicat de joi al ISJ Dolj.
Publicat: 28/03/2013, 13:16
Actualizat: 04/02/2019, 12:11

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Dolj a transmis, joi un comunicat de presă, în care prezintă motivele pentru care directorul Liceului „Henri Coandă”, Mihai Dragu, dar și directorul adjunct al școlii, Marius Tița, au fost demiși, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Hotărârea a fost luată miercuri, 27 martie, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație, ca urmare a ultimelor evenimente petrecute la Liceul Teoretic Henri Coandă din Craiova. Menționăm că această decizie a fost luată pentru restabilirea climatului de liniște, propice derulării în bune condiții a procesului instructiv-educativ și pentru refacerea imaginii școlii la nivelul întregii comunități”, se arată în comunicat.

Directorul adjunct al liceului, Marius Tița, a declarat că nu a greșit „cu nimic”, ci, din contră, timp de două săptămâni a încercat, alături de directorul Mihai Dragu, să-i protejeze pe elevi de „orice repercusiuni”, în urma scandalului izbucnit în unitatea de învățământ după ce trei elevi s-au filmat în timp ce întrețineau relații sexuale.

„Nu am greșit cu nimic, nu am făcut nimic ilegal la școală, ba chiar cred că am dezamorsat o bombă, mă refer la scandalul sexual de care ne ocupăm de două săptămâni și în special domnul Dragu, astfel încât elevii să fie protejați și feriți de orice repercursiuni”, a spus Marius Tița.

Întrebat dacă raportul prin care s-a propus introducerea de ore de educație sexuală în școală, începând cu clasa a VI-a, ar fi unul dintre motive, directorul adjunct a explicat: „Nu văd ce deranj ar fi să discutăm despre ceva ce s-a întâmplat. Din moment ce, din nou, în echipa de conducere a Inspectoratului Școlar Județean sunt două persoane care au fost și în 2009, cred că interesele sunt aceleași ca și în 2009”.

O comisie de la Inspectoratul Școlar Județean Dolj a mers, joi, la Liceul „Henri Coandă”, unde 400 de elevi au protestat în curtea școlii, pentru a aplana situația, dar și pentru a numi directori interimari în locul celor demiși.

Protestul elevilor s-a încheiat în jurul orei 11.00, după aproximativ trei ore.

Aproximativ 400 de elevi de la Liceul „Henri Coandă” din Craiova au refuzat să intre la ore joi dimineață, nemulțumiți că directorul școlii a fost demis, în urma scandalului izbucnit în unitatea de învățământ după ce trei elevi s-au filmat în timp ce întrețineau relații sexuale în incinta școlii.

Elevii care aveau ore joi dimineață s-au strâns în curtea liceului pentru a protesta, ei având pancarte pe care scria: „Dragu te iubim”.

Inspectorul școlar adjunct al ISJ Dolj, Nicușor Cotescu, afirma, joi dimineață, că s-a luat decizia demiterii directorului Mihai Dragu în urma unei discuții cu reprezentanții Ministerului Educației și că mai multe informații în acest sens vor fi prezentate într-un comunicat al instituției doljene.

În urmă cu două săptămâni, directorul Liceului „Henri Coandă” a sesizat Brigada de Combatere a Crimei Organizate după ce a aflat că trei elevi din școală, doi de clasa a VIII-a și o elevă de clasa a IX-a, s-au filmat în timp ce întrețineau relații sexuale într-un balon de pe terenul de sport al unității de învățământ.

Ulterior, la liceu a fost declanșată o anchetă internă, în urma careia s-a decis ca cei trei elevi să fie mutați disciplinar la alte unități de învățământ. De asemenea, alți doi elevi din liceul respectiv, care au distribuit filmulețele, au fost sancționați cu scăderea mediei la purtare, fiind propusă nota 6.

Totodată, conducerea Liceului „Henri Coandă” din Craiova a făcut un raport cu păreri ale elevilor, părinților și cadrelor didactice cu privire la introducerea orelor de educație sexuală în școală, încă din clasa a VI-a, Consiliul elevilor declanșând o acțiune de strângere de semnături.

În urma scandalului, și conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dolj a declanșat o anchetă la Liceul Teoretic „Henri Coandă”.

În octombrie 2012, ISJ Dolj a mai deschis o anchetă la Liceul „Henri Coandă” din Craiova, după ce o profesoară de franceză l-a reclamat pe directorul unității Mihai Dragu că a motivat absențe ale unor elevi, pe motiv că fuseseră implicați în organizarea unei petreceri de sfârșit de an școlar.

La sfârșitul anului școlar 2011-2012, conducerea Liceului „Henri Coandă” din Craiova, împreună cu elevii, a organizat o petrecere intitulată „White Transformers”, inclusă într-un proiect extracuricular. Astfel, mai mulți elevi au participat atunci la organizarea și promovarea evenimentului, lipsind de la cursuri și primind absențe.

Directorul Mihai Dragu declara atunci că a motivat absențele elevilor pe două sau trei zile și în baza unor cereri semnate în prealabil de diriginte.

În septembrie 2009, directorul Mihai Dragu a mai fost schimbat din funcție, și atunci 400 de elevi protestând față de decizia ISJ Dolj. La vremea respectivă directorul a primit calificativul „nesatisfăcător”, fiind demis. Inspectoratul Școlar Județean a revenit asupra deciziei, în urma protestului elevilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația