Directorul de la Spitalul „Marie Curie”, demis de ministrul Sănătății

Directorul de la Spitalul Marie Curie, demis de ministrul Sănătății
Publicat: 09/07/2013, 15:07
Actualizat: 29/07/2014, 17:29

Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătății, l-a demis pe directorul Spitalui „Marie Curie”, Gabriel Smarandache. Decizia a fost luată după ce șeful de la Sănătate a constatat o serie de nereguli în privința managementului unității sanitare.

Anunțul a fost făcut de ministrul în cadrul unei conferințe de presă. „Trebuia demis mult mai demult. Ceea ce facem azi este un lucru corect. Comisia de evaluare a găsit o serie de inarventețe în ceea ce privește felul în care a fost condus Spitalul ‘Marie Curie'”, a mai declarat Nicolăescu. Potrivit ministrului, Smarandache a fost demis pentru că nu avea act adițional la contractul de management pe 2012, fiind singurul mangaer de spital din țară în această situație.

Ministrul a anunțat că noul manager de la „Marie Curie” va fi Daniel Buzatu. Acesta a mai fost director al Spitalului „Marie Curie” în perioada 2006 – 2009, fiind demis de fostul ministru al Sănătății Ion Bazac, pe motiv că nu era de profesie medic, cum prevedea Legea Spitalelor în urmă unei modificări.

Daniel Buzatu, avocat de profesie, a fost susținut atunci de aproximativ 95 la sută din angajații spitalului, care i-au trimis o scrisoare lui Bazac pentru pătrarea sa în funcție.

Buzatu este susținut și în prezent de șefii de secții ai Spitalului „Marie Curie”, a spus Nicolăescu, marți, în conferință.

De doi ani secția de cardio-chirurgie stă închisă

gândul a prezentat în repetate rânduri neregulile de la „Marie Curie”. Secția de cardio-chirurgie putea fi deschisă încă de acum doi ani. Cu toate acestea, secția a rămas închisă din lipsă de personal, deși ministerul Sănătății deblocase 70 de posturi, special pentru această unitate.

Pentru că această secție nu a fost deschisă, statul a trebuit să plătească pentru fiecare copil operat în străinătate cu formularul E 112 suma de 20.000 de euro. La „Marie Curie” însă, o secție de 3,5 milioane de euro, din care 1,7 milioane de euro au venit de la Ministerul Sănătății, în care acești copii ar putea fi salvați, stă închisă pentru că nu sunt bani și nici medici care să lucreze în ea. Numai în anul 2011 o sută de copii bolnavi de inimă au ajuns la tratament în străinătate, mai arată datele prezentate de gândul.

CITEȘTE AICI DE CE STĂ ÎNCHISĂ LA „MARIE CURIE” O SECȚIE DE CHIRUGIE CARDIACĂ ÎN VALOARE DE 3,5 MILIOANE DE EURO

Nicolăescu i-a cerut demisia lui Smarandache

Nicolăescu i-a cerut încă de ieri, 8 iulie, demisia lui Smarandache. Șeful de la Sănătate a anunțat că îl va demite el pe managerul de la Spitalul „Marie Curie”, Gabriel Smarandache, dacă nu își va da singur demisia, apreciind că managementul acestei unități este „sub orice critică”.

Nicolăescu a declarat că, în urma mai multor controale dispuse și a unuia făcut personal cu o echipă de la minister, a constatat că „managementul este sub orice critică, un management prost”. El s-a referit la faptul că secțiile de chirurgie cardiovasculară și de terapie intensivă neonatologie din spital, deși dotate la standarde europene, nu sunt în funcțiune.

„Aduci asistenți medicali și doctori în aceste secții, dar după câteva luni în care nu faci nimic doctorii pleacă, iar asistentele sunt mutate în alte secții. Asta înseamnă dezinteres total”, a declarat Nicolăescu.

CITEȘTE ȘI: EL ESTE BOGDAN ȘI MOARE DE INIMĂ REA. Motivul scandalos pentru care un nou departament de cardiochirurgie zace nefolosit

Ministrul a mai arătat că acestea sunt două secții importante, în contextul în care în România ar trebui să se facă cel puțin încă 1.800 de intervenții chirurgicale cardiace la nou născuți pe an, pentru a trata toate cazurile.

„Discutând cu șefi de secții, cu comitetul director am înțeles că trebuie să aplic măsuri foarte dure. Una este schimbarea managementului, dar, mai mult decât schimbarea managerului, a întregului consiliu de administrație. În acestă săptămână vom face primul pas, schimbarea managerului. Într-o primă etapă, i-am cerut demisia. Dacă acel manager va avea bun simț își va da demisia, dacă nu va trebui să îl demit. Ceea ce voi face în această săptămână”, a declarat luni ministrul Sănătății.

Nicolăescu anunța vineri, după discuția cu conducerea SpitaluluiMarieCuriecă este total nemulțumit de managementul unitățăii sanitare bucureștene apreciind că anumite probleme, precum scoaterea posturilor vacante la concurs, și strategia pe termen lung pentru atragerea specialiștilor puteau fi rezolvate prin soluții manageriale.

CITEȘTE CINE A DONAT BANI PENTRU SECȚIA DE CARDIO- CHIRURGIE DE LA MARIE CURIE

Nicolăescu a mai spus că, prin protocolul semnat de curând cu o clinică de specialitate din Milano, patru echipe de medici și asistenți vor participa la un program de specializare în domeniul chirurgiei cardiace pediatrice. Acest lucru va permite începerea activității în secția de chirurgie cardiacă pediatrică din cadrul Spitalului „MarieCurie” și, pe termen lung, creșterea numărului de intervenții care pot fi făcute în România.

„Din august vin specialiști de la spitalul italian cu ajutorul cărora să realizăm selecția personalului care va intra în acest program de pregătire la Milano și sperăm că la sfârșitul acestui an să avem o echipă de la Milano care împreună cu specialiștii noștri să realizeze primele operații laMarieCurie. Pregătim patru echipe de specialiști pentru București, Iași, Timișoara și completarea celei de la Târgu Mureș”, a mai spus luni ministrul Sănătății.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
România este paradisul băncilor