Directorul Sălii Polivalente către denunțător: „Cât îmi dai? Vreau mașină, mă! „

Directorul Sălii Polivalente către denunțător: Cât îmi dai? Vreau mașină, mă!

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) arată în referatul prin care au propus arestarea preventivă a lui Octavian Bitu că, în 26 august, directorul Sălii Polivalente a cerut în mod explicit de la un om de afaceri, denunțător în cauză, o sumă mare de bani pentru a-și cumpăra mașină.

„SH: Da, tati, deci clar…exclus…,nu, iar ăsta mănâncă c…t dacă zice, efectiv mănâncă c…t, deci nu, nu, nu vreau să-l băgăm în nicio combinație! Nu mă, ce e ! Tu semnezi da? Eu am clădirea, el ce face, te întreb așa pe tine? Ce face el în chestia asta, unde e plusul lui? Că ce, că vine și aduce trei chelneri de acolo, îi mută peste gard și…așa? Ehh, stai puțin, clădirea o fac…,du-te s-o vezi cum e, bagă capul să vezi, e țiplă. Am acuma problema cu acoperișul, trebuie să fac și acoperișul, că a plouat acuma și m-au anunțat ăștia că…
Bitu Octavian: întreabă ceva ,,neinteligibil”
SH:Ăăă..? Io, stau foarte bine, vrei să fac plata aicea? Mă gândeam să fac și aicea, oricum trebuie să plătesc, măcar alea care sunt…
Bitu Octavian: vreau acum,…vreau acum!
SH:Vrei? Cât,…5.000? Da, îți dau și mai mult!
Bitu Octavian: Cât îmi dai?
SH:Ăă?
Bitu Octavian: Cât îmi dai?
SH: Îmi spui când îi vrei și…! Deci am acuma, pot să-ți dau până la 20.000 de euro fără probleme, deci fără probleme. Merg pă-ncredere, fără nicio hârtie, n-o fac…!
Bitu Octavian: Vreau mașină, mă!
SH: Bă…, deci nu, nu fac hârtii și astea, că mă (neinteligibil). Nu! Deci îmi spui când și…!
Bitu Octavian: Azi!
SH: Eh! Nu îi am azi!
Bitu Octavian: Da” când îi ai?
SH: Trebuie să ajung la Constanța, fac o vorbă și în maxim o săptămână îi am.
Bitu Octavian: Îs ai tăi, mă?
SH: Da, mă! Îi am eu, ce ai? Bă, deci îi am eu!
Bitu Octavian: (neinteligibil)
SH:Îi vrei acuma? Ți-i aduc în 4 ore, na”,…dus, întors!
Bitu Octavian: De ce la Constanța?
SH: Că acolo-i am, ce vrei să-i țin aicea? Unde să-i țin aicea? Acolo am seif. Eu ce dracu îți spun,…îi am acasă.
Bitu Octavian: Păi haide!
SH: Da? Hai! Cât, 10 sau 5?
Bitu Octavian: (neinteligibil)…10!”.

O altă discuție legată de bani a fost purtată de denunțător și Bitu, pe 28 august, la Sala Polivalentă. Conform anchetatorilor, pentru ca discuția să nu fie interceptată Octavian Bitu și-a luat măsuri de precauție.

„Bitu Octavian, după prealabilele lăsări în birou a telefoanelor mobile, intrarea în baia aferentă biroului împreună cu SH și pornirea apei la robinet, i-a specificat deslușit interlocutorului că el, în schimbul banilor pretinși anterior și a foloaselor solicitate prin planificarea obținerii dreptului de valorificare a clădirii prin firmă la care asociat să fie un apropiat al lui, va prelungi contractul de închiriere a terenurilor pe care se află situată clădirea, dacă SH nu este de acord cu rezilierea benevolă a contractului și atribuirea terenurilor printr-o licitație formală la care câștigător să fie firma la care asociați să fie soția lui Bitu Octavian și SH”, se arată în referatul procurorilor.

Octavian Bitu, directorul Complexului Sportiv Național Sala Polivalentă din București, aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, a fost reținut, marți seară, de Direcția Națională Anticorupție (DNA), sub acuzațiile de șantaj și luare de mită, după ce a a fost prins în flagrant de procurori în timp ce primea 10.000 de lei de la un denunțător pentru a stinge un litigiu și a prelungi un contract de închiriere.

Potrivit ordonanței de reținere, în perioada aprilie- august 2015, Octavian Bitu, în calitate de director al Sălii Polivalente din București, i-a cerut unui om de afaceri, denunțător, suma de 10.000 de euro și cedarea unei construcții deținute de firma denunțătorului către o firmă la care asociat, cu o cotă de 50%, să fie o persoană apropiată lui Bitu, în vederea valorificării construcției în activități comerciale.

„Despre valoarea construcției, din care Bitu Octavian a solicitat practic jumătate pentru derularea de activități comerciale, denunțătorul a afirmat că este de minimum 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei. În schimbul banilor și foloaselor materiale pretinse, Bitu Octavian l-a asigurat pe denunțător că va stinge procesul civil aflat în derulare între CSN Sala Polivalentă și firma denunțătorului și va prelungi contractul de închiriere a terenurilor pe care se află construcția firmei”, preciziează procurorii DNA în ordonanța de reținere.

Procurorii mai spun că Bitu s-a angajat față de același denunțător, în schimbul mitei cerute, ca la viitoarea licitație pentru închirierea terenurilor câștigătoare să fie o firmă la care denunțătorul și un apropiat al directorului Sălii Polivalente să fie asociați.

„Pe terenurile pe care le închiriase de la Complexului Sportiv Național-Sala Polivalentă, firma denunțătorului construise o clădire pentru care, în cursul anului 2013, avea un contract de închiriere cu un restaurant”, se arată în documentul citat.

De asemenea, în luna aprilie 2013, directorul Sălii Polivalente a amenințat o denunțătoare că „îi vor fi reziliate contractele de închiriere pentru terenuri dacă nu va renunța la contractul de închiriere a construcției, astfel încât construcția să fie închiriată unei firme indicate de inculpat”.

„În săptămâna ulterioară primei amenințări și în luna mai 2013, Bitu Octavian a reiterat amenințările și a înștiințat-o pe denunțătoare că, dacă nu este de acord cu propunerile lui de renunțare la chiriașul de atunci al clădirii și pentru atribuirea acesteia unei firme desemnate de el, va determina rezilierea contractului de închiriere a terenurilor pe care a fost construită clădirea”, se mai precizează în ordonanța de reținere.

Directorul Sălii Polivalente a fost dus, miercuri, la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă.

Octavian Bitu este director al Sălii Polivalente din București din aprilie 2013, când ministru al Tineretului și Sportului era Nicolae Bănicioiu.

Bitu este și vicepreședinte al Organizației Sectorului 4 București a PSD, filială condusă de Nicolae Bănicioiu. De asemenea, ministrul Sănătății i-a botezat un copil directorului de la Sala Polivalentă.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...