DNA îi verifică listele electorale lui Vanghelie

DNA îi verifică listele electorale lui Vanghelie
Publicat: 06/05/2016, 18:08
Actualizat: 26/03/2019, 00:36

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că vizat de dosar ar fi chiar Marian Vanghelie, primarul suspendat al Sectorului 5, procurorii având suspiciuni privind falsificarea listelor electorale depuse pentru alegerile din 2016, la care Marian Vanghelie candidează pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 5. Aceleași surse susțin că sunt percheziții în desfășurare la Primăria Sectorului 5 și la mai mulți angajați ai primăriei.

Oficial, procurorii anticorupție au transmis printr-un comunicat de presă că este vorba despre un dosar „ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, printre care și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității în legătură cu falsificarea listelor electorale, comise în cursul anului 2016″.

Surse judiciare au precizat pentru MEDIAFAX că mai mulți angajați din cadrul Consiliului Local al Sectorului 5 au adunat date personale ale unor locuitori ai Sectorului 5, creându-și astfel o bază de informații, folosită pentru întocmirea listelor electorale. Acestea conțineau numărul minim de susținători necesar depunerii candidaturii pentru funcția de primar al Sectorului 5 a lui Marian Vanghelie. Astfel, există suspiciunea că o parte din semnături sunt false.

Aceleași surse au precizat că mai mulți funcționari din cadrul Primăriei Sectorului 5 București s-ar fi folosit de datele personale ale unor persoane fizice și ar fi permis accesul unor persoane neautorizate la aceste informații, falsificând o parte din semnăturile de pe listele electorale, în scopul de a strânge numărul de semnături minime.

Bazele de date au fost constituite cu persoanele aflate în evidența Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului pentru acordarea certificatelor cu grad de handicap, arată sursele citate. În plus, acestea au precizat și că funcționari din cadrul acestei comisii DGASPC ar fi pretins și primit bani, de ordinul a câteva sute de lei, pentru eliberarea certificatelor de handicap, prelungirea acestora sau preschimbarea gradului de handicap, chiar dacă unii dintre cei care primeau actele nu îndeplineau condițiile pentru eliberarea certificatelor de handicap.

De asemenea, sursele citate au precizat că bazele de date sunt folosite și pentru organizarea unor evenimente cu caracter politic, ocazie cu care mai mulți cetățeni ai sectorului 5 au fost recompensați cu excursii turistice, mese la restaurant, cadouri sau telefoane mobile.

Marian Vanghelie: „Sunt pe listă și dacă mă arestează. Fac campanie din arest pe Facebook”

Fostul edil de la Sectorul 5 i-a contrazis, însă, pe procurori și a declarat, la finalul perchezițiilor, că va candida în orice condiții, pentru că presiunile făcute de DNA nu au nicio legătură cu statul de drept.

„Ce se întâmplă nu are nicio legătură cu statul de drept. Candidații sunt intimidați”, a spus Vanghelie, vineri, după ce procurorii DNA au ridicat mai multe documente de la Primăria Sectorului 5. Acesta s-a plâns și că „fetelor” de la partid li s-au luat laptopurile cu care veniseră „de acasă”.

„Noi cum începem să lucrăm în campania electorală?”, a întrebat indignat fostul edil, pe motiv că DNA ar vrea să îi ia dreptul de a candida. „Pe mine nu au reușit să mă intimideze și să mă retragă. Puteam să stau liniștit acasă, dar demnitatea mea e atât de mare că o vreau înapoi. (…) Orice dosar încearcă să îmi facă, acum candidatura lui Marian Vanghelie nu mai poate fi oprită. Sunt pe listă și dacă mă arestează. Fac campanie din arest pe Facebook”, a mai spus Vanghelie, care a precizat că agresiunea făcută de DNA este peste orice limită.

Procurorii anticorupție l-au pus sub învinuire pe Marian Vanghelie, joi, într-o altă cauză, pentru două infracțiuni de abuz în serviciu, fapte în urma cărora Primăria Sectorului 5 ar fi fost prejudiciată cu peste două milioane de lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”