DNA: Profesorul de la UMF Iași arestat pentru tentativă de viol are un comportament sexual deviant

DNA: Profesorul de la UMF Iași arestat pentru tentativă de viol are un comportament sexual deviant
Publicat: 04/02/2015, 15:44

Potrivit procurorilor DNA Iași, în 12 ianuarie profesorul Gheorghe Păduraru, coodonator al disciplinei Anatomie la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Iași, i-a transmis unei studente în anul întâi la Facultatea de Farmacie că nu va promova examenul dacă nu va întreține relații sexuale cu el, iar tânăra a refuzat propunerea dascălului.

„Acesta (profesorul Gheorghe Păduraru – n.r.) i-a solicitat să se gândească la aceste aspecte, aducându-i la cunoștință că altfel nu va putea promova examenul nici măcar în sesiunea de reexaminări din vara anului 2015 și i-a propus ca, în cazul în care se hotărăște să-i satisfacă cerințele, să îl anunțe, iar el o va lua cu un autoturism și vor merge împreună la un hotel pentru a întreține relații sexuale”, se arată în referatul întocmit de procurorii DNA.

Anchetatorii mai arată că în 23 ianuarie studenta a fost chemată din nou în biroul profesorului Păduraru, acesta încercând s-o convingă că nu va avea probleme la examen dacă va accepta propunerea sa.

Procurorii mai spun că în timpul perchezițiilor în biroul profesorului de la UMF Iași a fost găsit „un impresionant arsenal de prezervative și de medicamente pentru creșterea potenței”.

Conform anchetatorilor, în 26 ianuarie profesorul Dumitru Păduraru i-a spus tinerei că nu a luat examenul în sesiunea de iarnă și că pentru a-l promova în vară va trebui să aibă relații sexuale cu el pe tot parcursul semestrului al doilea.

„Te aștept în semestrul doi și în fiecare săptămână, aranjată, frumușică, cum ești acum… Săptămânal, în semestrul doi te aștept”, i-ar fi spus tinerei profesorul Păduraru.

Tot în 26 ianuarie, profesorul a întrebat-o pe studentă dacă și-a început viața sexuală și ce culoare are lenjeria sa intimă. În aceeași zi, după câteva ore, tânăra a mers din nou la biroul profesorului Păduraru, iar acesta a devenit suspicios că ar putea fi înregistrat.

„De această dată, Păduraru Dumitru și-a schimbat tactica de abordare a victimei (în comparație cu modul brutal în care acționase în dimineața aceleiași zile, trecând de la punerea acesteia în genunchi și expunerea organului său genital). Astfel, acesta a considerat că pentru a fi relaxată și pentru a nu se speria de el este necesar să discute mai întâi cu studenta, pentru a-i câștiga încrederea («Stai relaxată. În primul rând, întinde-te și stai»)”, au mai precizat procurorii DNA în referatul în care propun arestarea preventivă a profesorului universitar.

În timpul discuției cu tânăra, profesorul Păduraru i-a promis că dacă va face sex cu el o va ajuta să se transfere la Facultatea de Medicină Generală.

„Eu zic așa, să te gândești… Bineînțeles, ai să te duci la examene, mai ai două examene, vine vacanța… Dar după vacanță… oricum vei putea să treci pe la mine… îmi spui și încerc… Eu sunt la admitere, da? (…) Eu îți dau să înveți, da? Și vreau să spun că vreau să am grijă de tine să intri la Medicină, că-i păcat”, i-ar mai fi spus profesorul studentei.

Ulterior, el i-a cerut tinerei să nu povestească nimănui despre cele întâmplate, trecând la amenințări: „Sigur tu nu spui la nimeni? … Așa. Să nu spui la cineva…. Sunt în stare să te omor, dar nu te omor eu, te omoară altcineva”.

Procurorii l-au caracterizat pe profesorul Gheorghe Păduraru ca având „tendințe de masochism și pedofilie, specifice maniacilor sexuali”.

„În mod concret, activitatea inculpatului prezintă o gravitate ieșită din comun, fiind vorba despre un număr mare de infracțiuni, care reprezintă, pe de o parte, o expresie a comportamentului unui funcționar public corupt, care își folosește atribuțiile de serviciu în scopul obținerii de foloase personale, iar pe de altă parte, o expresie a unui comportament sexual deviant, agresiv, obscen, cu manifestări ce pot exprima tendințe de masochism și pedofilie, specifice maniacilor sexuali”, mai susțin procurorii DNA.

Studenta agresată de profesorul de la UMF Iași este originară din județul Vaslui, iar în vara anului trecut a fost admisă printre primii la Facultatea de Farmacie din Iași.

Profesorul Gheorghe Păduraru a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru luare de mită, tentativă de viol și șantaj, decizia fiind luată sâmbătă de judecătorii Tribunalului Iași.

În primăvara anului 2010, Dumitru Păduraru a fost vizat de explozia produsă într-o mașină care aparținea cumnatului său, tot medic, și pe care o foloseau amândoi. La momentul respectiv, procurorii au întocmit dosar penal pentru tentativă de omor, în condițiile în care lângă mașină au fost găsite urme de explozibil. Păduraru ieșise din bloc și se îndrepta către autoturism, parcat în fața imobilului, însă întrucât uitase să ia ceva de acasă s-a întors, moment în care a avut loc explozia.

Cu câteva luni înaintea exploziei din mașină, profesorul ieșean Dumitru Păduraru a mai fost victima unui incident, fiind bătut de mai mulți bărbați, în urma agresiunii acesta având nevoie de mai multe zile de spitalizare.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Patru români și-au făcut gaură în buget, după o masă pe litoral de 1 Mai!...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are...
Zanni a vrut să-i ofere primul ajutor Anei Porgras, dar nu a putut-o căra, pentru...
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit...
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Un nou sprijin financiar pentru pensionarii din România. Ce sumă de bani vor primi seniorii...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
REGULILE pentru posesorii auto se schimbă dramatic. VA FI INTERZIS pentru toți șoferii din România
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Enzimele descoperite în bacteriile intestinale pot schimba grupele de sânge ale unui donator