DNA se apropie de GABRIELA FIREA: „Nu ne vom speria. TOTUL E LEGAL”

DNA se apropie de GABRIELA FIREA: Nu ne vom speria. TOTUL E LEGAL
Publicat: 05/07/2018, 17:07
Actualizat: 26/03/2019, 07:59

Reprezentanții PMB au confirmat, pentru agenția de presă Mediafax, că DNA a cerut acte de la Primăria Capitalei, pentru a verificaprotocolulsemnat cu FCSB privind mentenanța gazonului de pe Arena Națională.

„Am primit, atât eu, cât și colegi din Primărie, amenințări explicite că vor urma campanii de denigrare în presă, bazate pe minciuni și insinuări – ceea ce deja se întâmplă – denunțuri penale, anchete, procese în care se vor solicita despăgubiri consistente,” anunță Gabriela Firea printr-un comunicat de presă. „Cu toate acestea, NU NE VOM SPERIA, pentru că tot ce facem, în general, dar și în acest caz, facem în folosul cetățenilor și manifestăm respect față de modul în care sunt cheltuiți banii publici, legal și eficient. De aceea, ne vom apăra împotriva tuturor calomniilor care se revarsă asupra noastră și vom arăta opiniei publice cum a fost păgubit, de-a lungul anilor, bugetul Municipalității, prin contractele cu această firmă.”

Gabriela Firea susține că „este bine că DNA face anchetă, pentru că așa se va afla adevărul”.

„Voi continua să-mi fac datoria față de bucureșteni și nu voi abandona niciun fel de inițiativă constructivă, doar pentru că deranjăm anumite interese nelegitime. Este foarte bine că DNA face anchetă! Chiar cu celeritate, constatăm – e un lucru bun! Se va afla rapid că totul a fost legal, nu s-a creat nici un prejudiciu sau avantaj, dimpotrivă: am realizat mari economii, stârpind „firmele căpușă”, a mai declarat Firea.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei

În legătură cu atribuirea fără licitație a contractului privind mentenanța gazonului Arenei Naționale, PMB mai face următoarele precizări:

„Protocolul dintre Primăria Capitalei și FCSB a fost încheiat cu respectarea legii, avându-se în vedere prevederile articolului 1169 din Codul Civil, prin care „părțile sunt libere să încheie orice contracte și să determine conținutul acestora, în limitele impuse de lege, de ordinea publică și de bunele moravuri” precum și articolul 1616 privind Compensația „Datoriile reciproce se sting prin compensație până la concurență celei mai mici dintre ele”, se arată în comunicatul transmis joi de Primăria Generală.

O investigație a jurnalistului Cătălin Tolontan a dezvăluit că, în 2017, Primăria Municipului București a întrerupt contractul cu firma UTI pentru întreținerea gazonului Arenei Naționale și i l-a încredințat FCSB. În realitate, atât înainte, cât și după acest moment, gazonul era și este întreținut de aceeași firmă, Cris Garden, în timp ce clubul lui Becali e doar un intermediar care stabilește valoarea contractului. 30.000 de euro pe lună plătește PMB pentru această operațiune. Jurnaliștii amintesc că Gigi Becali, finanțatorul FCSB, este nașul de cununie allui Florentin Pandele cu Gabriela Firea și s-a lăudat de mai multe ori că echipa sa va juca pe Arena Națională.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase