Prima pagină » Știri » Doi bărbați din Neamț s-au intoxicat cu dioxid de carbon de la mustul fermentat

Doi bărbați din Neamț s-au intoxicat cu dioxid de carbon de la mustul fermentat

Doi bărbați din Neamț s-au intoxicat cu dioxid de carbon de la mustul fermentat

Doi bărbaţi din localitatea Vădurele, judeţul Neamţ, s-au intoxicat, luni, cu monoxid de carbon. Cei doi au fost găsiți într-un beci unde fermenta mustul.

Potrivit purtătorului de cuvând al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamţ, cele două persoane erau căzute în beciul unei locuinţe.

„Pompierii, echipaţi cu aparate pentru respirat, au scos din beci două persoane. Victimele, doi bărbaţi de 68 şi 45 de ani, au primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la membrii echipajelor SMURD şi SAJ, ulterior fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe Piatra-Neamţ”, a precizat locotenentul Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Pentru a evita cazurile de intoxicaţie cu dioxid de carbon, acumulat în spaţii închise, pe timpul fermentării mustului, ISU Neamţ recomandă:

-nu puneţi mustul la fermentat în spaţii închise fără căi de aerisire;

-nu intraţi în încăperile în care fierbe vinul, fără a asigura o ventilaţie corespunzătoare. Anunţaţi pe cineva că veţi intra într-o astfel de încăpere;

-verificaţi concentraţia de oxigen din încăperea în care intraţi, prin aprinderea unei lumânări. În cazul în care se va stinge, înseamnă cu nu există suficient oxigen;

-nu intraţi în încăperea în care există deja o victimă fără echipament de protecţie pentru că este posibil să vă intoxicaţi şi dumneavoastră;

-sunaţi la 112 în orice astfel de situaţie.

Intoxicația cu vin – simptome:

O persoană care a inhalat cantităţi mai mici de dioxid de carbon prezintă dureri de cap, greţuri – cu sau fără vărsături, ameţeli, tulburări de vedere, greutate în respiraţie. Dacă în aer gazul este în concentraţie foarte mare, persoana în cauză îşi pierde cunoştinţa în câteva minute, iar consecinţele pot fi grave.

„Este foarte important de ştiut că victima nu îşi dă seama că se intoxică deoarece dioxidul de carbon pe care îl emană vinul în timpul fermentării nu are culoare şi nici miros”, susţin salvatorii.

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Un șofer din București a lovit un copac și două ambulanțe SMURD
Digi24
Vladimir Putin „a otrăvit” mințile rușilor. Mihail Kasianov, despre ultima întâlnire cu liderul de la Kremlin: „Te voi distruge oricum”
Cancan.ro
FBI intră pe fir în cazul lui Emil Gânj! Descoperiri ULUITOARE în telefonul criminalului din Mureș
Prosport.ro
Mădălina Ghenea i-a înnebunit pe arabi. Cum și-a făcut apariția în Qatar
Adevarul
Povestea celui mai bogat sat din Ucraina, aflat la graniţa cu România. Paradoxul castelelor din Nyzhnia Apșa
Mediafax
AEP: Peste 2.2 milioane de alegători înscriși pentru alegerile locale parțiale de duminică
Click
Roxana Călin, doctoriţa care a îngrozit România în anii ’90. Și-a ucis şi tranşat rivala în dragoste
Digi24
Rachete spațiale, aur ilegal și o misiune imposibilă a Legiunii Străine: De ce nu poate Europa să își apere frontiera din Amazon
Cancan.ro
Ultimele imagini cu Rodica Stănescu înainte să moară! Se transformare radical de dragul iubitului. Intervenții estetice și...
Ce se întâmplă doctore
Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie 2026? Ministrul Muncii a clarificat situația
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
Un EXPERT spune că modelele lingvistice mari nu vor fi niciodată cu adevărat INTELIGENTE
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
Ce cred europenii despre Donald Trump?