Doi copii găsiți singuri acasă, într-o MIZERIE cruntă, luați de urgență de Protecția Copilului

Redactor:
Silviu Bănilă
Doi copii găsiți singuri acasă, într-o MIZERIE cruntă, luați de urgență de Protecția Copilului

Imagini cu o fetiță de 1 an și alta de 4 ani, din Galați, care au stat singure acasă timp de câteva zile, într-o mizerie de nedescris, după ce mama plecase, au fost postate pe facebook de o vecină. Protecția Copilului s-a autosesizat și a decis să preia copiii în regim de urgență.

Se pare că mama celor două fete lipsea cu zilele de acasă, iar copiii au fost salvați de tatăl lor care nu locuia la aceeași adresă și care a fost anunțat de vecina care a realizat filmările, despre faptul că fetele sunt singure acasă, în mizerie și fără mâncare.

Vecina a filmat condițiile îngrozitoare în care trăiau cele două fetițe, printre fecale, viermi și diverse resturi menajere, apoi a postat imaginile pe facebook, după ce ar fi încercat în repetate rânduri să o contacteze pe mama copilelor.

Femeia care le-a găsit pe fete a decis să apeleze la ajutorul tatălui fetelor, care locuiește în altă localitate și care nu știa situația fetelor. Ulterior, cei doi au luat copiii și i-au dus la spital pentru că una dintre fete se îmbolnăvise și avea febră mare.

Medicii au stabilit că ambii copii sunt malnutriți și prost îngrijiți.

„Adriana Biatrice (4 ani ) si Maria (1 an si 1 lună), fetițele care trăiau în focar de infecție… mâncau salam cu viermi… și colcăiau păduchii… au fost salvate de mine după cum ați văzut, scoase din iadul infecției… acum fetițele sunt bine și sper cu ajutorul lui Bunul Dumnezeu să nu fie mai grav bolnave dacât sunt…Azi am dus fetele la spitalul de copii și mi le-a internat urgent la terapie intensivă. Vreau să menționez faptul că tatal fetelor a fost de acord să rămână internat cu fetițele să le supravegheze”, a scris vecina copiilor pe pagina de facebook.

Reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului (DGASPC) Galați s-au autosesizat după ce imaginile au apărut pe facebook, au început o anchetă și au decis să ia copiii în regim de urgență, sub protecție.

„Este vorba despre două fetițe neglijate. Tatăl lor lucrează în altă localitate, el nu știa despre situația copiilor. Au fost luate de acasă, le-am dus la spital, sunt malnutrite, neîngrijite. Le preluăm în regim de urgență”, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, directorul adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Galați, Ciprian Groza.

Inchide