• Publicat:
Știri

Doina și Daniel Tudor, achitați pentru luare de mită

Doina și Daniel Tudor, achitați pentru luare de mită
Fostul senator Doina Tudor și pe fostul vicepreședinte al ASF Daniel Tudor, achitați pentru luare de mită. Ce acuzau procurorii DNA, citiți în articol

„Achită pe inculpatul Tudor Daniel George, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită. (…) Achită pe inculpata Tudor Doina Anca, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la luare de mită. Ridică sechestrul asupra sumelor de bani în lei și valută, pană la concurența sumei de 300.000 euro din conturile deschise pe numele inculpatului Tudor Daniel George. Cu apel,” se arată în minuta instanței.

În acest dosar întocmit de DNA a fost judecat și fostul senator Marian Ovidiu, însă acesta a fost deja condamnat, anul trecut, la doi ani de închisoare cu executare.

Potrivit DNA, „în perioada martie – mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, inculpatul Marian Ovidiu a pretins de la acționarul majoritar al firmei respective (denunțător în cauză), pentru inculpatul Tudor Daniel George, suma de 3.000.000 de euro. Totodată, Marian Ovidiu a susținut că are influență asupra președintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor și că-l va determina pe acesta să nu îndeplinească acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu”.

În acest context, Daniel Tudor trebuia să intervină pentru ca rezultatul controlului să fie favorabil omului de afaceri. Procurorii susțin că din suma cerută, Ovidiu Marian ar fi primit 500.000 de euro, din care și-ar fi însușit 200.000 de euro. Restul banilor „au fost remiși inculpatului Tudor Daniel George în trei tranșe de câte 100.000 euro, o primă tranșă, în mod direct, iar următoarele două tranșe, în mod indirect, prin intermediul soției sale Tudor Doina Anca, senator în Parlamentul României, persoană care cunoștea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atât proveniența cât și scopul pentru care erau remise aceste sume de bani”, precizează DNA într-un comunicat de presă transmis la acea vreme.

Ulteriori remiterii sumelor de bani, Daniel Tudor a emis o decizie prin care „s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenționa asupra gradului de risc ridicat al societății) și a impus remedierea unor deficiențe minore și nesemnificative în raport cu situația financiară precară a societății”, mai arată DNA.

 

Inchide