DOLIU. Actrița Peggy Pope, cunoscută din comedia „9 to 5”, a murit la 91 de ani

Redactor:
Silviu Bănilă
DOLIU. Actrița Peggy Pope, cunoscută din comedia „9 to 5”, a murit la 91 de ani

Actrița Peggy Pope, care a jucat magistral rolul unei secretare alcoolice în comedia de răsunet „9 to 5”, a murit în Fort Collins, la vârsta de 91 de ani. Anunțul trist a fost făcut de familia lui Peggy Pope.

Florence Margaret Pope și-a început cariera artistică în 1950. Roșcata a debutat pe Broadway, cu Wally Cox în „Moonbirds” (1959) și într-o repunere în scenă cu celebrul Jimmy Stewart a spectacolului „Harvey” din 1970, scrie deadline.com.

Peggy Pope, un nume greu în cinema-ul de comedie

Peggy Pope a câștigat premiul Obie în 1968 pentru rolul unei prostituate din „Muzeeka”. Celebra actriță a avut roluri și în televiziune, unde a apărut în „Ce vrăji a mai făcut nevasta mea” din 1968 și apoi în anii 1980 în „Monk și Mindy” și longevivul „Santa Barbara”.

Rolul secretarei alcoolice din „9 to 5” (1980) a făcut-o celebră pe Peggy Pope. Aceasta a jucat alături de nume uriașe ale marelui ecran, precum Jane Fonda, Lily Tomlin și Dolly Parton!

Peggy Pope a mai jucat în filme precum „All Night Long„, „The Last Starfighter”, „Once Bitten” și „The Substitute”.

„9 to 5” a intrat în istorie. Un serial cu același nume a rulat timp de cinci sezoane

„9 to 5” („Nine to Five”) este un film de comedie din 1980, produs de Bruce Gilbert, după o poveste de Patricia Resnick, un scenariu de Resnick și Colin Higgins și regia Higgins.

Cele trei angajate din film visează să își ia revanșa în fața unui șef „sexist, egoist, mincinos, ipocrit”, interpretat de Dabney Coleman. Filmul a strâns 103,9 milioane de dolari și a devenit a 20-a cea mai profitabilă comedie din toate timpurile.

Un serial cu același nume a rulat timp de cinci sezoane și o versiune muzicală a filmului.

„9 to 5” este numărul 74 într-un clasament American Film Institute al celor mai amuzante 100 de filme și are un rating de 82% pe site-ul de recenzii Rotten Tomatoes.

Inchide