Doliu în lumea cinematografică! Celebra actriță Mylène Demongeot s-a stins din viață la 87 de ani

Doliu în lumea cinematografică! Celebra actriță Mylène Demongeot s-a stins din viață la 87 de ani
Sursă Foto - Facebook
Publicat: 01/12/2022, 19:49

Mylène Demongeot a murit astăzi, la vârsta de 87 de ani. Actrița a fost un adevărat simbol al cimematografiei din Franța, ea s-a bucurat de mult succes între anii 1950 și 1960, atunci când era considerată un simbol al sexului frumos.

Mylène Demongeot a murit la 87 de ani, după o lungă boală.

Actrița Mylène Demongeot a fost un adevărat simbol al sexului frumos din cinematografia franceză.

Celebră mai ales pentru filmele din anii 1950 – 1960, Mylène Demongeot a murit joi, la vârsta de 87 de ani. Mylène Demongeot a apărut în mai mult de 70 de filme.

Sursă Foto – France24.com

A debutat la 17 ani cu rolul Nicole din „Les enfants de l’amour” (1953), dar faima internațională a căpătat-o spre sfârșitul anilor 1950.

Celebra actriță a învins cancerul de două ori

Primul ei rol remarcabil a fost în „Sois belle et tais-toi” (1958), în care a jucat o contrabandistă de bijuterii în vârstă de 17 ani.

De asemenea, ea a jucat alături de David Niven, Alain Delon, Steve Reeves, Roger Moore, Louis De Funes, etc.

La 86 de ani, după ce a învins de două ori cancerul, apoi COVID-19, a jucat în „Maison de retraite”, o comedie regizată de Thomas Gilou.

Ambiția actriței a fost să adapteze pentru cinematografie Adio Harkov, povestea mamei și a bunicii sale, două femei „de un curaj incredibil” născute în Ucraina, potrivit France24.com.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase