Donald Trump A ANULAT întâlnirea cu Klaus Iohannis

Publicat: 12/07/2018, 12:58

Întâlnirea bilaterală dintre Donald Trump și Klaus Iohannis nu va mai avea loc. Anunțată pentru ora 11:00, informația privind întâlnirea a fost retrasă de pe site-ul Președinției Romaniei, după ce s-a aflat că Trump și-a anulat toate discuțiile bilaterale de astăzi.

Întâlnire bilaterală cu președintele american nu fusese prevăzută în programul lui Klaus Iohannis înainte de plecarea de la București, dar a apărut în această dimineață. Potrivit unor surse oficiale, cei doi șefi de stat urmau să discute despre cooperarea bilaterală în cadrul parteneriatului strategic româno-american, inclusiv în dimensiunea de apărare.

La întâlnire erau anunțați că vor participa, din partea americană, secretarul de stat Mike Pompeo, secretarul Apărării James Mattis și John Bolton, consilierul pentru securitate națională al președintelui Trump. Din delegația română urmau să facă parte consilierul prezidențial pentru politică externă Bogdan Aurescu, consilierul prezidențial pentru securitate națională Ion Oprișor și Stelian Stoian ambasadorul României la NATO.

Se pare că motivul schimbării de program este plecarea președintelui american spre Londra, unde se va întâlni cu regina Marii Britanii și va avea discuții cu premierul Theresa May.

Cei doi președinți s-au întâlnit și anul trecut la Washington.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult