Donald Trump caută 27 de români pe care să îi angajeze la unul dintre hotelurile sale. Ce salarii le oferă

Donald Trump caută 27 de români pe care să îi angajeze la unul dintre hotelurile sale. Ce salarii le oferă
Sursă Foto: Wikimedia.org - Ilustrativ
Publicat: 11/02/2022, 23:01

Fostul preşedinte al SUA, Donald Trump, caută angajați, inclusiv din România, pentru a-i angaja la noul său hotel de cinci stele din Irlanda.

Persoanele care vor intra în echipa miliardarului vor primi un salariu de peste 2.000 de euro lunar, iar cazarea şi mâncarea sunt incluse.

Hotelul din Irlanda al miliardalului Donald Trump face angajări în România

Se caută cinci bucătari, doi şefi de sală şi 20 de oameni la curăţenie. „Nivelul de flexbilitate al candidaţilor români este foarte mare, se integrează foarte ușor în companii cu specific internațional și au un nivel foarte mare de anduranţă atunci când vine vorba de o schimbare”, spune Roxana Drăghici, reprezentant platformă de recrutare.

Care sunt salariile

Salariile variază între 2.000 şi 3.000 de euro, iar mâncarea şi cazarea sunt asigurate. „Comparând cu România este un salariu bun și atunci mulți preferă să plece să facă un sacrificiu de câțiva ani și să strângă ceva bani”, explică Sorina Faier, expert HR.

Mulţi români ocupă posturi importante în hoteluri din străinătate. Ionuţ Ormenişan a început ca ospătar în urmă cu cinci ani, iar acum este managerul unui cunoscut hotel din Scoţia. „Din momentul în care am intrat pe uşă am avut deja o reputație foarte bine văzută, iar după o perioadă de 5 ani cunosc și alți români în interiorul companiei. Şi dacă au fost orientaţi către o carieră, au fost susţinuţi”, povesteşte Ionuţ Ormenişan, manager general Hotel Scoţia.

Oana Hanganu a început pe postul de cameristă într-un hotel din Marea Britanie. Acum, e supervizoare: „Avem fete la cameră, în jur de 6, la bucătărie sunt români, de la spălat vase până la bucătari, pe toate departamentele sunt români. Înainte în hoteluri se câștiga cel mai puțin, era minimul pe economie. Acum, de când cu Brexit-ul și cu pandemia, au încercat să ridice plata”.

Mulţi ar fi dispuşi să plece peste hotare pentru suma potrivită
Un loc de muncă de 5 stele este o ofertă pentru care mulți români ar fi dispuşi să parăsească ţara. „Pentru traiul de acolo mai mult ca sigur, ar fi o oportunitate. Faţă de ce e aici în momentul actual, da”, spune un trecător. „E un început! Peste tot trebuie să începi de la zero şi pe parcurs, dacă vrei ceva şi eşti motivat, cred că reuşeşti”, este de părere o femeie.

Hotelul Trump International din Doonbeg se află pe coasta de Vest a Irlandei, are camere şi restaurante cu vedere către Oceanul Atlantic, spa, teren de golf şi plajă.