Donald Trump, reacție dură după ce bilanțul deceselor provocate de coronavirus în SUA a depășit 200.000. “E o rușine!” Șeful de la Casa Albă a atacat din nou China

Donald Trump, reacție dură după ce bilanțul deceselor provocate de coronavirus în SUA a depășit 200.000. “E o rușine!” Șeful de la Casa Albă a atacat din nou China
Publicat: 23/09/2020, 09:43

SUA au devenit țara cea mai afectată de pandemia de coronavirus, potrivit datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins. Pe 22 septembrie, a înregistrat decesul cu numărul 200.000 asociat COVID-19, dar și peste 7 milioane de persoane infectate. Reacția lui Donald Trump nu s-a lăsat așteptată, catalogând situația drept “o rușine”. Nici China nu a scăpat de furia șefului de la Casa Albă.

Înainte să plece spre mitingul electoral din statul Ohio, Donald Trump a vorbit despre criza pandemică pe care o traversează SUA, referindu-se la numărul mare de decese cauzate de coronavirus. “Ei bine, cred că este o rușine!”, a declarat, în primă fază, președintele american, după care a continuat: “Dacă nu am fi reacționat corect și nu am fi luat măsuri rapide, am fi avut 2.500.000 de decese”.

SUA continuă războiul cu China: “Ar fi trebuit să oprească răspândirea virusului la granița ei”

Donald Trump nu a uitat nici de China, țară pe care o consideră vinovată pentru răspândirea coronavirusului în întreaga lume.

China ar fi trebuit să oprească răspândirea virusului la granița ei. Nu ar fi trebuit să lase acest coronavirus să se răspândească peste tot în lume. S-a întâmplat un lucru teribil”, a mai precizat președintele SUA.

Donald Trump vrea redeschiderea școlilor: “În unele state, nimeni sub vârsta de 18 ani nu este bolnav!”

Ulterior, la câteva ore distanță, Donald Trump a declarat că virusul afectează, în principal, persoanele vârstnice, militând, încă o dată, pentru redeschiderea școlilor.

Acum știm – afectează oameni bătrâni cu probleme la inimă și alte probleme… Dacă au alte probleme, pe ei îi afectează, asta e tot. În unele state mii de oameni sunt bolnavi… niciunul tânăr. Nimeni sub vârsta de 18 ani, nimeni. Au un sistem imunitar puternic. Cine știe? Nu afectează practic pe nimeni”, a spus Donald Trump.