„Dorel” s-a apucat să sudeze o țeavă de gaze și a dat foc unui cabinet stomatologic: „Unul dintre muncitori fugea după ce îi luase foc mâneca de la haină”

Publicat: 22/06/2017, 16:42
Actualizat: 27/09/2018, 23:03

Incendiul s-a produs joi, în jurul orei 10:00, pe strada Vergiliu din Sectorul 1 al Capitalei, chiar în fața școlii generale numărul 152, „Uruguay”.

„Era ora 10:00, abia venisem la cabinet și începusem procedurile de implant dentar la un pacient. M-am trezit deodată că toată fațada casei este în flăcări. Noroc că mai exista o ieșire, o ușă secundară, și am putut să ieșim pe acolo, altfel aș fi murit în cabinet, incendiată. Efectiv a luat foc întreaga fațadă. Flăcările ieșeau din pământ, din conducta de gaze, era un jet puternic și ajungeau pur și simplu la acoperiș”, a declarat pentru MEDIAFAX proprietarul cabinetului stomatologic, doctor Cerasela Grigoraș.

În momentul în care a izbucnit incendiul, în cabinet erau medicul, asistenta, iar pacientul se afla deja pe scaunul stomatologic și urma să fie supus unei intervenții chirurgicale.

„Flăcările acopereau întreaga fațadă a clădirii, ambele geamuri și ușa de la intrare. Efectiv nu aveam pe unde ieși, pe unde fugi. Era un miros extrem de înțepător, ne usturau ochii, gâtul. Pe noi ne-a salvat ușa secundară, pentru că aici este un cabinet stomatologic și am putut ieși pe acolo, prin spate. Dar dacă era o locuință, cu siguranță rămâneam blocați și probabil am fi ajuns la urgențe, fiindcă nu aveam cum fugi de acel fum extrem de fierbinte și toxic”, a mai spus medicul.

După ce au ieșit cu toții teferi din clădire, au constatat că cei trei muncitori își abandonaseră echipamentele și fugiseră. Asistenta medicală spune că l-a văzut, imediat după izbucnirea focului, pe unul dintre angajații firmei de gaze cum încerca să își stingă hainele care îi luaseră foc.

„După ce a izbucnit focul, cei trei muncitori s-au făcut nevăzuți. Asistenta mea a apucat să îl vadă pe unul dintre ei cum fugea după ce îi luase foc mâneca de la haina pe care o avea pe el. A venit aici și directorul de la gaze, directorul pe București, și-a cerut scuze și a zis că o să vadă cum face să mă ajute, să îmi compenseze avariile”, a mai spus proprietarul cabinetului stomatologic.

Într-un comunicat transmis MEDIAFAX, reprezentanții Engie, compania de gaze care s-a ocupat de această lucrare, precizează că incendiul s-a produs din cauza unui incident tehnic.

„Astăzi (joi-n.r.), angajații Distrigaz Sud Rețele executau anumite lucrări de modernizare a unui post de reglare în strada Virgiliu, nr. 42, sector 1 din București. În timpul lucrărilor, în urma unui incident tehnic, s-a produs un incendiu în zona șantierului de lucru. Angajații companiei au procedat la securizarea perimetrului prin sistarea alimentării cu gaze naturale și la izolarea incendiului până la sosirea echipelor ISU. Incidentul s-a soldat cu pagube materiale”, se arată în comunicatul Engie.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență arată că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza operațiunilor de sudare care se efectuau în acel moment.

„Din primele informații, flăcările au izbucnit pe durata operațiunilor de sudare. A luat foc fațada unei case care avea cabinet medical stomatologic. Toate persoanele aflate în interior erau evacuate în momentul sosirii echipajelor de intervenție. La acest incendiu au fost trimise trei autospeciale, incendiul fiind stins în totalitate după aproximativ 20 de minute, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanții ISU.

Proprietarul cabinetului stomatologic spune nu au fost respectate normele de siguranță.

„Eu nu înțeleg cum s-au apucat de lucrare deși gazele nu fuseseră oprite. Puteau să moară oameni, puteau să moară copii, puteau să moară chiar ei. Nu au fost respectate nici cele mai elementare norme de siguranță. La subsol avem două compresoare, iar dacă focul ajungea până acolo, riscul exploziei ar fi fost iminent, iar în spatele clinicii este școala generală numărul 152 „Uruguay”. Nici nu vreau să îmi imaginez ce s-ar fi întâmplat în cazul unei deflagrații”, a mai spus Cerasela Grigoraș.

Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
Avem imaginile incriminatoare! Zmărăndescu a încălcat regulamentul Survivor și ar putea fi eliminat
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Turcia îşi schimbă numele. Ce alegere a făcut preşedintele Erdogan
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
Avem imaginile incriminatoare! Zmărăndescu a încălcat regulamentul Survivor și ar putea fi eliminat
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
EXPLOZIE de CAZURI de INFECTARE cu COVID, la CONSTANȚA
Cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit încă un Oscar
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Nicolae Ciucă a dat ordin! Urgenţă maximă în România: Trebuie să avem o intervenție rapidă!
Doliu în lumea filmului! Un nume uriaș ne-a părăsit. Va fi de neuitat
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Fabrica de milionari în euro a României. Care este şcoala unde s-au specializat foarte mulţi...