Dorin Lazăr Maior a fost dat în urmărire internațională

Dorin Lazăr Maior a fost dat în urmărire internațională
Publicat: 27/11/2013, 08:31
Actualizat: 28/07/2014, 18:24

Președintele Blocului Național al Revoluționarilor și secretar executiv al PSD, Dorin Lazăr Maior, condamnat la șapte ani de închisoare, a fost dat, marți, în urmărire internațională, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Poliție.

Potrivit surselor citate, polițiștii bucureșteni au obținut dovezi din care reiese că Dorin Lazăr Maior a părăsit țara, astfel că acesta este urmărit și internațional.

Maior era dat în urmărire națională din 14 noiembrie, după ce acesta nu s-a prezentat la arest și nici nu a fost de găsit la domiciliu, în Sectorul 3.

Dorin Lazăr Maior a fost condamnat definitiv, în 13 noimbrie, la șapte ani de închisoare cu executare, pentru șantaj, în dosarul „Romexterra”. În același dosar au mai fost condamnați omul de afaceri Ovidiu Tition, la patru ani de închisoare cu executare și Florina Aprofirei, la trei ani de închisoare cu suspendare.

În 4 martie, Judecătoria Târgu Mureș l-a condamnat pe Maior la șapte ani de închisoare cu executare și interzicerea unor drepturi pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei. Aceeași instanță l-a condamnat pe Tition la cinci ani de închisoare cu executare, iar pe Aprofirei la patru ani de închisoare cu executare.

Aceștia au făcut recurs, iar Curtea de Apel Mureș a menținut sentința doar pentru Dorin Lazăr Maior, în timp ce în cazul celorlalți doi a casat-o, la rejudecare reducând pedepsele.

Decizia instanței este definitivă.

Dorin Lazăr Maior, Ovidiu Tition, Florina Aprofira au fost trimiși în judecată în 2006 de procurorii DNA Brașov, fiind acuzați că ar fi șantajat doi oameni de afaceri brașoveni, printre care și pe fostul director adjunct de la Romexterra Bank Brașov Mihai Mațepiuc, pentru modul ilegal în care se acordau credite la banca respectivă. Maior i-ar fi amenințat pe cei doi oameni de afaceri că îi va denunța dacă nu primește de la fiecare câte un milion de lei.

„Din probele administrate până în prezent a rezultat că inculpatul Maior Lazăr Dorin și inculpatul Tition Ovidiu au exercitat în cursul lunilor noiembrie – decembrie 2006 mai multe acțiuni de intimidare fizică și psihică, inclusiv amenințări cu darea în vileag a unor fapte reale, asupra a doi administratori de societăți comerciale și a unui director de bancă, sprijiniți fiind de învinuita Aprofirei Florina, în scopul obținerii unui fals material injust”, arăta DNA Brașov.

În acest dosar, Tition și Maior au stat în arest preventiv pentru o perioadă, în urmă cu patru ani. Cei doi au fost reținuți și ulterior arestați sub acuzația de șantaj, la finele lunii decembrie 2006, până în mai 2007.

Ovidiu Tition este arestat într-un alt dosar. El a fost reținut de polițiștii Serviciului Investigare Fraude în 21 februarie 2013 și a fost apoi prezentat Tribunalului Brașov, care a decis arestarea lui preventivă pentru 29 de zile într-un dosar de înșelăciuni bancare, după ce, în perioada 2011 – 2012, a achiziționat mărfuri alimentare de peste 300.000 de lei, fără a avea disponibil în cont, și pe care le-a vândut apoi prin firmele concubinei lui.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Documentul ce trebuie depus de proprietarii de TEREN. Este obligatoriu până pe 7 iunie
Viața la bloc. Activitatea banală pentru care poți fi amendat
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”