Dosar penal după explozia dintr-un bloc din Bistrița. Un tânăr, în stare gravă

Dosar penal după explozia dintr-un bloc din Bistrița. Un tânăr, în stare gravă

La fața locului a ajuns un expert acreditat de la Cluj, în probleme de rezistență a clădirilor care efectuează la această oră o anchetă, în urma căreia autorităților locale li se va comunica dacă blocul prezintă sau nu siguranță și dacă oamenii se pot întoarce la locuințele lor, excepție făcând apartamentele grav afectate de explozie.

„Este vorba de 5-6 apartamente care sunt grav afectate de explozie și în care nu se poate locui. Dacă voi primi acordul, oamenii se pot întoarce la locuințele lor. Suntem pregătiți să intervenim rapid în urma deciziei expertului. Scopul nostru este să terminăm într-un termen cât mai rapid și să lăsăm oamenii sunt să întoarcă la casele lor acolo unde structura nu este afectată. O să desemnăm companii de specialitate care se poată interveni de urgență pentru a reface locuințele și a curăța zona”, a declarat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

Majoritatea bistrițenilor care au apartamentele afectate de explozie nu au asigurări însă autoritățile spun că toți vor beneficia de sumele pe care Primăria Bistrița le va aloca din fondul de rezervă bugetară pentru intervențiile de urgență.

Criminaliștii de la Inspectoratul de Poliție Bistrița-Năsăud efectuează și ei cercetări și urmează să stabilească dacă explozia a fost provocată sau dacă este vorba de un accident.

Din primele concluzii, anchetatorii au stabilit că în apartamentul în care s-a petrecut deflagrația exista o instalație de încălzire improvizată cu butelie.

Compania de distribuție a gazului On Gaz anunță că „echipele de intervenție ale companiei s-au deplasat de urgență la fața locului și au luat toate măsurile de siguranță. În urma verificărilor efectuate la rețeaua de distribuție stradală nu au fost detectate scăpări de gaz. A fost demarată o anchetă în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanțelor și a cauzelor care au dus la acest incident”.

Nouă persoane prin care și un copil de nouă luni au fost transportate miercuri dimineața la Spitalul de Urgență din Bistrița după ce au fost afectate de explozie, însă majoritatea au refuzat să rămână internate în spital.

„Copilul a suferit o contuzie frontală cu escoriații de piramidală nazală în regiunea temporar posterioară, însă părinții au refuzat internarea pentru supraveghere a sugarului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalul de Urgență Bistrița-Năsăud, doctor Mihaela Mastan.

Tânărul în vârstă de 24 de ani, care a fost rănit în explozia dintr-un bloc din Bistrița și transportat la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, este în stare gravă, având arsuri pe 80% din suprafața corpului, iar prognosticul medicilor fiind rezervat, potrivit Ministerului Sănătății.

Potrivit datelor de la Ministerului Sănătății, starea pacientului adus de la Bistrița la Spitalul Bagdasar Arseni din București este gravă, are arsuri pe 80% din suprafața corpului, este intubat și ventilat mecanic, a fost internat în secția de anestezie și terapie intensivă, prognosticul medicilor în ceea ce-l privește fiind rezervat.Victimele exploziei, deși au suferit traumatisme, au refuzat să rămână în spital, semnând externarea pe proprie răspundere.

Potrivit șefului Inspectoratul de Poliție Bistrița-Năsăud, comisarul șef Claudiu Jurcan, în acest caz a fost deschis dosar penal, cercetările fiind în curs.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată