Dosarul Colectiv/ Dezbaterile continuă la Tribunalul București. Procurorii au cerut pedeapsă orientată spre maximum pentru fostul primar Piedone

Dosarul Colectiv/ Dezbaterile continuă la Tribunalul București. Procurorii au cerut pedeapsă orientată spre maximum pentru fostul primar Piedone
Publicat: 27/11/2019, 08:05

Miercuri este a doua zi în care vot fi expuse concluziile în dosarul Colectiv, cel mai probabil urmând să se ceară pedepse și alți inculpați din dosar.

Luni, în prima zi de dezbateri, procurorii au cerut pedepse orientate spre maximum pentru fostul primar Cristian Popescu Piedone și pentru alte foste angajate ale Primăriei Sectorul 4, pentru abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu. Pedeapsa maximă e de 15 anii. Fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat, în fața instanței, că se consideră nevinovat.

De asemenea, în timpul primei zile de dezbateri, victimele și părinții tinerilor morți în incendiul din Colectiv au cerut, prin avocați, daune morale uriașe de la fostul primar Cristian Popescu Piedone și de la foștii angajați ai Primăriei. Sumele cerute de fiecare parte civilă variază între 300.000 și 40 de milioane de euro.

De exemplu, Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv și tatăl lui Alex Iancu, decedat în urma incendiului din Colectiv la 22 de ani, a cerut 40 de milioane de euro daune morale, la fel ca și Mihai Popescu, un tânăr rănit în incendiu.

Andrei Găluț, solistul trupei Goodbye to Gravity, cere daune de 8 milioane de euro. Acesta este singurul supraviețuitor din trupă, în prezent fiind în SUA.

Dosarul a parcurs pași puțini și îngreunați: inițial s-a început judecata lui la Judecătoria Sectorului 4, unde vreme de câteva termene bune s-a discutat strict pe competența instanței. În final, s-a decis declinarea competenței către Tribunalul București.

În dosarul Colectiv, au mai fost trimiși în judecată și pompierii Antonina Radu și George Petrică Matei, acuzați că știau că acel club funcționează fără autorizații de securitate la incendii și au ignorat acest lucru. La primul termen de la Tribunalul Militar, instanța care a primit dosarul pompierilor, judecătorii au decis la finele lunii decembrie 2017 să înainteze această cauză Tribunalului București, pentru a se discuta reunirea cu cealaltă, aflată deja pe rolul instanței civile.

La rândul lui, Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectorului 4, a fost trimis în judecată în mai 2016 pentru două infracțiuni de abuz în serviciu cauzând vătămarea intereselor legitime ale unor persoane fizice și ale Sectorului 4, alături de Aurelia Ioficiu, șef al Serviciului autorizări comerciale din Sectorul 4 București la data faptelor, acuzată de complicitate la abuz în serviciu, Luminița Ganea, consilier în cadrul aceleași structuri și de Sandra Moțoc, referent superior în cadrul serviciului, asupra căreia planează suspiciuni de complicitate la abuz în serviciu.

Toate cauzele se află într-un singur dosar, cel de la Tribunalul București, care a ajuns în faza dezbaterilor finale la cinci ani de la incendiul din clubul bucureștean.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”