Dosarul „Mitei de la Transfuzii 2017″ | Trei ani cu suspendare pentru 2 angajați ai unui centru care făceau trafic cu sânge

Dosarul „Mitei de la Transfuzii 2017 | Trei ani cu suspendare pentru 2 angajați ai unui centru care făceau trafic cu sânge
Publicat: 23/12/2019, 12:24

Magistrații Curții de Apel Craiova au respins ca nefondat apelul procurorilor care au contestat decizia Tribunalului Dolj prin care cei doi angajați erau condamnați la închisoare cu suspendare.

Hotărârea magistraților Curții de Apel Craiova e definitivă.

Potrivit acesteia, cei doi angajați ai Centrului de Transfuzii Sangvine Craiova, acuzați de procurori că cereau bani rudelor bolnavilor care aveau nevoie urgentă de sânge, pot lucra în continuare ca asistenți medicali generaliști.

Hotărârea Curții de Apel vine după ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au contestat decizia dată de Tribunalul Dolj, în mai 2019. Potrivit sentinței judecătorilor de la Tribunalul Dolj, cei doi angajați ai Centrului de Trannsfuzii Sangvine Craiova au fost condamnați la 3 ani de închisoare cu suspendare, dar cu interzicerea dreptului de a profesa pe o perioadă de doi ani. De asemenea, aceștia au fost puși să returneze Direcției Generale Anticorupție banii luați ca „mită”.

Eusebiu Bivolaru, reprezentantul asociației care a denunțat „șpăgile” cerute de angajații de la Transfuzii, a declarat, pentru Mediafax: „Am spus întotdeauna că vreau legea să fie mai presus și în situația de față instituția pe care noi o avem la noi în țară se numește JUSTIȚIE. Dacă dumnealor asta au decis, ce se poate face mai mult? (…) Suntem în țara aceasta și… Sunt dezamăgit de foarte multe lucruri, nu doar de acesta. Nici nu mă mai miră să se întâmple lucrurile acestea”.

Procurorii doljeni au început cercetările în acest caz încă din 2016. Mai mulți investigatori sub acoperire au filmat și înregistrat audio discuțiile și momentele în care cei doi angajați cereau și primeau bani pentru a le da bolnavilor sânge.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, cei doi angajați primeau între 50 și 100 de lei pentru o unitate de sânge, dar se mulțumeau și cu cât puteau să dea aparținătorii care solicitau sânge.

Dosarul „Mitei de la 2017 Transfuzii” a apărut în perioada în care Centrul de Transfuzii Craiova nu putea asigura sângele cerut.

Cei doi angajați ai Centrului Regional de Transfuzii Sanguine din Craiova erau acuzați de luare de mită, după ce ar fi primit bani de la pacienți sau aparținători pentru a livra sânge necesar intervențiilor chirurgicale. De altfel, asistentul a fost prins în flagrant în timp ce primea primea 200 de lei de la un investigator sub acoperire pentru a furniza două unități de sânge necesare unui pacient pentru o operație.

Conform Direcției General Anticorupție, asistentul, în colaborare cu registratorul centrului, a primit de mai multe ori, pe fondul lipsei de sânge necesar intervențiilor chirurgicale, de la investigatori sub acoperire, diferite sume de bani pentru a facilita obținerea respectivelor unități de sânge.

Foto: caracter ilustrativ

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu...
FOTO. Ce transformare pentru femeia care l-a înnebunit pe Gigi Becali! A făcut avere din...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Ce a făcut Sorinel Copilul de Aur cu primii lui bani din cântări: „A cumpărat...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu până pe 25 mai. Legea spune clar
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Carcasa unei balene a apărut în mod misterios pe prova unei nave de croazieră