Luiza Paraschivu
08.01.2020
Știri

Dosarul privind alarma falsă cu bombă din noaptea de Revelion, trimis la DIICOT

Dosarul privind alarma falsă cu bombă din noaptea de Revelion, trimis la DIICOT
Polițiștii din Mehedinți le cer procurorilor DIICOT să stabilească dacă este vorba despre o infracțiune de terorism în cazul alarmei false cu bombă, din noaptea de Revelion, din Drobeta Turnu Severin. După trei ore de verificări, polițiștii au stabilit atunci că în geanta suspectă era ipsos.

Potrivit Poliției Mehedinți, alarma din noaptea de Revelion a avut „un puternic impact psihologic” asupra localnicilor, așa că reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție au trimis dosarul la DIICOT și le cer procurorilor să stabilească dacă persoana care a anunțat prezența unei genți cu o bombă pe o stradă din Drobeta-Turnu Severin poate fi acuzată de fapte de terorism.

„Dosarul a fost înaintat DIICOT- Biroul Teritorial Mehedinți pentru a se stabili dacă există elementele constitutive ale vreunei infracțiuni, adică ale infracțiunii prevăzute de art. 38, alin.1, cu referire la art.1, alin.1, lit.a, din Legea 535/2004″, a declarat Andreea Rădoi, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinți.

Potrivit reprezentanților Poliției Mehedinți, persoana care a sunat la 112 în noaptea de Revelion și a anunțat că pe o stradă din Drobeta-Turnu Severin se află o geantă în care s-ar găsi o bombă nu a fost găsită până acum. Apelul ar fi fost făcut de pe o cartelă telefonică, aceasta fiind acum închisă.

 

Inchide