Dosarul spăgilor de la vamă | Șeful Direcției Regionale de Drumuri Timișoara, reținut / Una dintre persoanele reținute, implicată în scandalul șpăgii cerute în 2010 staff-ului celebrei trupe AC/DC

Dosarul spăgilor de la vamă | Șeful Direcției Regionale de Drumuri Timișoara, reținut / Una dintre persoanele reținute, implicată în scandalul șpăgii cerute în 2010 staff-ului celebrei trupe AC/DC
Publicat: 10/12/2019, 08:57

Procurorii DNA și ofițerii DGA au făcut luni mai multe percheziții, inclusiv la sediul PSD Arad, într-un dosar de luare de mită în care sunt suspecți inclusiv 3 parlamentari: Florin Tripa – deputat PSD de Arad, Dorel Căprar – deputat PSD de Arad și Ioan Chisăliță – deputat PSD de Caraș Severin, potrivit unor surse din anchetă.

După mai multe ore de audieri la DNA Timișoara, 8 persoane au fost reținute. Printre acestea se numără și șeful Direcției Regionale de Drumuri Timișoara, Cristian Ispravnic, dar și mai mulți angajați ai DRDP Timișoara.

Surse din anchetă declarau pentru Mediafax că în speță este vorba despre faptul că directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, Cristian Ilie Ispravnic, și alți directori i-ar fi constrâns pe angajați să solicite de la șoferii de camioane mită, care era colectată mai departe de șefi. O parte din șpagă rămânea la aceștia, restul se ducea către parlamentari pentru favoruri, funcții, posturi. Practic, la punctul de lucru al DRDP Timișoara din Vama Nădlac II, șoferilor ale căror camioane erau cântărite, iar greutatea nu corespundea legilor sau actelor de transport, li s-ar fi pretins „taxe”. Mita dată de transportatori pentru ca angajații DRDP să nu verifice greutatea reală a camioanelor ar fi fost de până la 100 de euro pe transport, au spus pentru Mediafax sursele citate.

Persoanele reținute, acuzate de luare de mită, trafic de influență și complicitate, sunt duse la București, cu propunere de arestare preventivă, au spus surse din anchetă.

Alături de Cristian Ispravnic, ar mai fi fost reținuți și Mircea Lucaciu, șef la Departamentul Venituri al DRDP Timișoara, Mirel Pascu, șef la Juridic în aceeași instituție, precum și Elisabeta Miuțescu, angajată a Direcției, dar și despre Cristian Horgea, soțul fostului prefect de Arad, responsabil de cântar la Vama Nădlac2, precum și despre Cristian Dima, lucrător la cântar. Acestora li se adaugă Anca Stoenescu, fost șef al Inspectoratului Școlar Județean Arad, care ar fi răspuns la comenzi politice din partea PSD, și Alin Vasile Baetan, pentru care ar fi fost aranjat un concurs, potrivit news.ro.

De asemenea, se pare căElisabeta Miuțescu a fost fost implicată în scandalul șpăgii cerute în 2010 staff-ului celebrei trupe AC/DC.

Potrivit anchetatorilor, angajata DRDP Timișoara Elisabeta Miuțescu ar fi luat șpagă de aproximativ 40 de ori. În scandalul din anul 2010, un membru din staff-ul trupei AC/DC a reclamat că angajați ai CNADNR le-au cerut șpagă pentru a le permite trecerea camioanelor cu echipamente către Ungaria, după ce formația a susținut un concert la București. Atunci, patru angajați, între care și Elisabeta Miuțescu, au fost concediați de ministrul Transporturilor de la acea vreme, însă cu toții și-au recâștigat posturile în instanță în 2012, potrivit știrileprotv.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase