Două femei, între care o gravidă, au murit în drum spre spital. Ambulanțele au rămas blocate în zăpadă

Două femei, între care o gravidă, au murit în drum spre spital. Ambulanțele au rămas blocate în zăpadă
Publicat: 29/12/2014, 21:43
Actualizat: 25/03/2019, 23:58

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat că, luni, la ora 15 20, a fost solicitată intervenția unei ambulanțe în localitatea Deleni, din județul Vaslui, pentru o pacientă de 25 de ani, care era inconștientă.Ambulanța care a fost trimisă să o preia pe tânără s-a înzăpezit pe DJ 245 T, în localitatea Bulboacă, la trei kilometri de Deleni, astfel că în zonă a fost trimisă, de către Primăria localității o autoșenilată care a preluat pacienta și a transportat-o la salvare.

Femeia a fost preluată de echipajul medical în stop cardiac, însă, în pofida încercărilor de resucitare, aceasta nu a mai putut fi salvată.

O altă femeie, din județul Tulcea a murit în drum spre spital. Aceasta era gravidă în opt luni, avea 37 de ani și a suferit o complicație gravă care poate apărea în ultimul trimestru de sarcină, eclampsia. Directorul Serviciului de Ambulanță Tulcea, Dumitru Vâlcu, a declarat că femeia a făcut stop cardiac la jumătatea distanței dintre Tulcea și Constanța, în apropierea localității Cogealac, și, deși au fost făcute manevre de resucitare, femeia nu a mai putut fi salvată.

El a mai spus că, din discuția avută cu asistenta din localitatea de unde era femeia, a aflat că aceasta nu era luată în evidență ca fiind gravidă.

„Se pare că femeia a ascuns sarcina, nu a fost nici monitorizată, a mai avut o sarcină gemelară, în urmă cu câtva timp, și la fel, nu a fost monitorizată. A născut doi copii care au murit. Femeia mai are patru copii”, a precizat Dumitru Vâlcu.

Potrivit aceleiași surse, femeii, care era din localitatea Ostrova, județul Tulcea, i s-a făcut rău luni dimineață, în jurul orei 10.00, și cu ajutorul unui utilaj a ajuns la dispensarul din localitate, de unde a fost preluată de o ambulanță cu o asistentă, autosanitara plecând către Spitalul Județean din Tulcea.

Dumitru Vâlcu a mai precizat că, în jurul orei 12.00, autosanitara a ajuns la intersecția de la drumul național care făcea legătura cu municipiul Tulcea, însă șoseaua era blocată în acel moment. După aproximativ trei ore, constatându-se că drumul nu a fost deblocat, a fost luată decizia ca ambulanța să se îndrepte către Constanța, drumurile de acces către Spitalul Județean fiind libere, a explicat Vâlcu.

Acesta a adăugat că, atunci când s-a plecat către Constanța, femeia era stabilă din punct de vedere medical și că echipajul de la ambulanță a reușit să ajungă cu pacienta până la Cogealac, în județul Constanța, la jumătatea distanței dintre acest municipiu și Tulcea, când femeia și-a pierdut cunoștința și a intrat în stop cardiac.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat, la rândul său, că femeia nu a mai putut fi salvată, deși în sprijinul ambulanței a fost trimis și un echipaj SMURD de la Constanța.

Arafat a precizat că, cel mai probabil, femeia a avut eclampsie, o complicație foarte serioasă în timpul sarcinii, care poate duce la deces.

„Nu se știa de pacientă, aceasta nefiind monitorizată. Nu se știa că are sarcină și că în zona respectivă există o gravidă”, a spus Arafat.

Secretarul de stat a mai declarat că femeia a fost preluată în condiții stabile, însă starea ei s-a agravat în timpul tranportului și a intrat în stop cardiac, motiv pentru care s-a cerut și sprijinul unui echipaj de Terapie Intensivă, care nu a mai reușit însă să o resusciteze.

Potrivit lui Dumitru Vâlcu, decesul femeii a fost declarat în jurul orei 18.00.

Cod portocaliu de ninsoare și vânt

Județele Buzău, Vrancea, Brăila, Ialomița, Galați, Vaslui, Bacău, Prahova și Tulcea au fost sub avertizare cod portocaliu de ninsoare și vânt până la ora 18.00. Buzău, Vrancea și Brăila au fost luni, până la ora 13.00, sub cod roșu de ninsoare și vânt.

Raed Arafat a mai spus că o altă ambulanță a preluat o tânără gravidă, însă ambulanța s-a înzăpezit pe drumul dintre Tulcea și Constanța. În timpul transportului, tânăra, care are o sarcină complicată, a intrat în stop cardio-respirator și a decedat. Potrivit lui Raed Arafat, sarcina femeii din Tulcea nu fusese monitorizată.

Secretarul de stat in MAI a mai spus că tot în județul Vaslui s-a mai solicitat sprijinul Armatei pentru preluarea unei gravide.

Arafat a mai precizat că, deși s-au luat măsuri preventive și au fost evacuați bolnavii care urmează să facă dializă și femeile gravide în ultima lună de sarcină, sunt în continuare necesare intervenții pentru aceste cazuri, poate și din cauză că unii au refuzat să plece atunci când li s-a solicitat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”