DOUĂ TRAMVAIE S-AU CIOCNIT ÎN CAPITALĂ. 18 persoane au fost rănite. Procurori: Macazul s-a schimbat brusc, fără intervenția vatmanului

Publicat: 18/07/2012, 17:07
Actualizat: 19/07/2012, 19:24

Un accident s-a produs în cartierul bucureștean Rahova, miercuri, două tramvaie fiind implicate.

UPDATE 15.42 Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 a deschis un dosar penal legat de accidentul produs în zona Sebastian, primele cercetări arătând că cele două tramvaie implicate, care circulau în sens invers, s-au lovit ca urmare a faptului că macazul s-a schimbat brusc, fără intervenția vatmanului.

„Din primele cercetări, a rezultat faptul că cele două tramvaie (care circulau în sens invers) s-au lovit ca urmare a faptului că macazul s-a schimbat brusc, fără intervenția vatmanului, după ce unul dintre ele trecuse deja cu primele două osii de macaz. În acest context, tramvaiul s-a rupt și a intrat în celălalt”, precizează, într-un comunicat, Ministerul Public.

GALERIE FOTO – IMAGINI DE LA LOCUL ACCIDENTULUI

UPDATE 14.00 Un tramvai al liniei 41 care se retrăgea la depoul Alexandria a intrat în coliziune, miercuri, în jurul orei 12.27, cu un alt tramvai al liniei 32 care mergea spre Piața Unirii, cauza urmând a fi stabilită, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al RATB, Brândușa Raeceanu.

„Accidentul a avut loc în jurul orei 12.27, la intersecția Calea Rahovei cu strada Sebastian, un tramvai al liniei 41 care se retrăgea la depoul Alexandria intrând în coliziune cu un alt tramvai al liniei 32 care mergea spre Piața Unirii”, a spus Brândușa Raeceanu.

Ea a mai spus că deocamdată nu poate preciza din ce cauză s-a produs accidentul, aceasta urmând să fie stabilită după ce vor fi încheiate cercetările.

Brândușa Raeceanu a adăugat că tramvaiele nu mai circulă în zona producerii accidentului, iar pentru preluarea călătorilor a fost înființată o linie navetă, care va circula în momentul în care traficul rutier va fi deschis în zonă.

UPDATE 13.53 Cele 18 persoane accidentate în urma ciocnirii celor două tramvaie au ajuns la spitale și primesc îngrijiri medicale. „La prima evaluare starea tuturor persoanelor este una bună. Cei doi copii, gemeni, în vârstă de 11 ani, care au fost răniți în urma accidentului au fost transportați la spitalul Grigore Alexandrescu. La fața locului au ajuns 14 ambulanțe”, a declarat Constantin Olteanu, de la SMURD București.

UPDATE 13.48 „Nu este un accident dramatic, avem doi răniți grav și câțiva răniți ușor. Avem o problemă în ce privește transportul public de persoane, constatată de noi la Poliția Rutieră”, a declarat comisarul șef al Direcției de Poliție Rutieră din IGPR, Lucian Diniță.

UPDATE 13.38 Daniel Vasile, de la ISU București, a precizat că în urma ciocnirii celor două tramvaie de la intersecția Calea Rahovei cu strada Sebastian cel puțin 18 persoane au fost rănite. „Dintre victimele preluate de ambulante, cinci dintre ele aveau răni mai grave, restul aveau leziuni care nu le puneau viața în pericol. Printre victime se numărau și copii. Doi dintre aceștia erau în stare mai gravă, deoarece li s-a pus guler cervical. Din estimările nostre în tramvaie erau în jur de 40 de persoane”, a declarat purtătorul de cuvânt de la ISU București.

Daniel Vasile a precizat că ambulanțele au ajuns la fața locului la două minute după ce s-au efectuat mai multe apeluri la Serviciul Unic de Urgență 112. „Inițial au venit 4-5 ambulanțe, pentru ca mai apoi numărul lor să crească până la 12. Victimele au fost transportate la Spitalul Elias, Spitalul Bagdasa-Arsenie și Spitalul Universitar.

UPDATE 13.15 Până în prezent, la spitalul Bagdasar-Arseni a ajuns o singură victimă, care nu are probleme grave, a declarat pentru gândul doctorul Florin Bica, purtătorul de cuvânt al spitalului.

UPDATE 13.12 Traficul rutier este complet blocat la intersecția Calea Rahovei cu strada Sebastian, iar șoferii sunt îndrumați de către polițiștii de la Rutieră să ocolească prin șoseaua Sălaj sau prin șoseaua 13 Septembrie.

UPDATE 13.09 Dr. Bogdan Oprița, coordonator SMURD, a declarat că primele șase victime ale accidentului de tramvai din Rahova au fost transportate la spitalele Universitar și Bagdasar din Capitală. „Niciuna dintre victime nu este în stare gravă. Primele șase victime ale accidentului au fost transportate la spitalele Universitar și Bagdasar din Capitală”, a spus Bogdan Oprița.

Acesta a mai precizat că până la ora transmiterii acestei știri sunt opt victime, printre care și un copil de 10-11 ani. Una dintre victime, o femeie, are o contuzie la nivelul coloanei vertebrale, în zona cervicală, o alta având o posibilă fractură la membre. Oprița a mai spus că echipajele medicale continuă investigațiile, pentru a stabili dacă și alte persoane au fost rănite.

UPDATE 13.00 Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București, Daniel Vasile, a declarat, miercuri, că sunt cel puțin șase – șapte victime în urma accidentului de tramvai din Rahova, fiind solicitate echipaje de ambulanță suplimentare.

El a precizat că alte patru – cinci persoane au suferit atac de panică.

„Două ambulanțe au plecat deja, la fața locului sunt șapte echipaje ale SMURD și se solicită suplimentarea ambulanțelor”, a spus Daniel Vasile.

Accidentul a avut loc în zona intersecției Calea Rahova cu strada Sebastian, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Brigăzi Rutiere a Capitalei, Ioana Stancu.

La fața locului au fost trimise mai multe echipaje de poliție și de intervenție.

Potrivit primelor declarații ale martorilor, în urma accidentului ar fi rănite cel puțin două persoane.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?