Două trenuri s-au ciocnit în Ploiești. Primele informații arată că 11 persoane sunt rănite / Circulația trenurilor, închisă pe raza stației Ploiești Triaj / Mărturia unui călător: Multă lume țipa, mulți au ieșit afară – FOTO / VIDEO UPDATE

Publicat: 18/12/2019, 19:09

UPDATE ORA 19:10 Mărturia unui călător din trenul lovit de marfar în Ploiești: Multă lume țipa, mulți au ieșit afară

Un tânăr care s-a aflat, miercuri, în trenul lovit de marfar, în Ploiești, a povestit, pentru MEDIAFAX, momentele de groază prin care a trecut atunci când s-a petrecut accidentul. „Era vagonul bușit, pisat. Multă lume țipa, mulți ieșiseră deja afară”, spune el.

Citiți continuarea…

UPDATE ORA 17:03: Circulația trenurilor este inchisă pe raza stației Ploiești Triaj din cauza unei ciocniri

La această oră circulația trenurilor este inchisă pe raza stației Ploiești Triaj din cauza producerii unui accident între un tren privat de marfă și un tren de călători, anunță CFR SA.

Din primele informații primite de la fața locului, în urma impactului 5 persoane au fost rănite. Este vorba despre 3 călători din trenul Regio 5008 și mecanicii celor două trenuri.

Din punct de vedere al asigurării continuității traficului feroviar pe relația București – Ploiești Triaj, CFR SA a luat măsura ca toate trenurile înscrise în circulație pe relația București – Ploiești Triaj să circule deviat pe ruta ocolitoare Brazi – Ploiești Vest – Ploiești Sud.

Compania spune că că o comisie de specialitate va ancheta acest accident și va stabili cauzele exacte care au condus la producerea acestuia.

Îbtr-un comunicat separat, CFR Călători precizează că ciocnirea s-a produs în jurul orei 15:45, între stațiie Ploiești Sud – Ploiești Triaj, fiind implicate trenul Regio 5008 Buzău – Ploiești Sud – București Nord, care a fost lovit frontal de un tren de marfă al unui operator feroviar privat.

În momentul impactului, trenul de călători avea o viteză de circa 20 km/h, fiind inițiate procedurile de oprire în stația Ploiești Triaj. Trenul era format din cuplu de 4 vagoane etajate și avea la bord circa 50 de călători.

În urma impactului au fost rănite 5 persoane, dintre care 3 pasageri, mecanicul de locomotivă și șeful de tren.

Traficul este întreurpt pe distanța Ploiești Sud – Ploiești Triaj și se circulă pe rută deviată. Călătorii de la trenul Regio 5008 vor fi preluați din stație cu trenul Regio 3008.

Sunt estimate întârzieri de peste 50 de minute.

Organele de cercetare aflate la fața locului vor analiza cauzele care au condus la producerea acestui eveniment, precizează CFR Călători, care dă asigurări că toate măsurile întreprinse de angajații feroviari au ca principal scop asigurarea circulației în condiții de siguranță.

UPDATE ORA 17.00: 11 persoane rănite din care una merge cu elicopterul SMURD la un spital din Capitală. Alte 20 de persoane, ocupanți ai trenului, au fost evaluate la fața locului, dar nu necesită transport la spital.

ISU PRAHOVA: „În urma incidentului feroviar, 11 persoane au fost rănite și sunt evaluate la fața locului de către echipajele medicale.

„Persoanele sunt conștiente. 10 au fost duse la spital cu ambulanțe, iar una cu politraumatisme a fost luată cu elicopterul SMURD și va fi dusă la spital în București. Traficul feroviar pe relația Ploiești Sud-București este blocat”, au transmis reprezentanții ISU Prahova.

Alte persoane au fost evaluate medical la fața locului și nu au necesitat transport la spital.

Echipa CBRN a fost trimisă la fața locului (imediat după primirea apelului), pentru că nu se cunoștea natura încărcăturii trenului de marfă.

Trenul marfar era încăprcat cu zahăr.

Accidentul feroviar a avut loc în Gara Triaj, unde un tren marfar care ar fi depășit semnalul de oprire a intrat în coliziune cu un tren personal care circula pe ruta Ploiești Sud – București.

Traficul feroviar între Ploiești Sud și București este blocat la ora transmiterii acestei știri”.

Știrea inițială. Din primele informații primite prin 112, accidentul feroviar a avut loc în Gara Triaj, unde un tren marfar care ar fi depășit semnalul de oprire a intrat în coliziune cu un tren personal care circula pe ruta Ploiești Sud – București.

În urma coliziunii, primul vagon al trenului personal ar fi deraiat.

Cinci persoane au fost rănite, potrivit apelului la 112, fiind vorba de doi mecanici și trei călători.

Poliția Prahova a transmis că circulația feroviară este închisă în ambele sensuri București-Ploiești Sud, iar victime sunt mecanicul trenului de marfă, trei călători și un lucrator din partida trenului personal, toți având, la prima vedere, răni ușoare.

Arafat, în cazul trenurilor care s-au ciocnit: Nu cred că vom avea pacienți în stare critică

Raed Arafat, șeful DSU, în cazul trenurilor care s-au ciocnit: Nu cred că vom avea pacienți în stare critică.

Șeful DSU Raed Arafat a declarat că în urma accidentului din Prahova, unde două trenuri s-au ciocnit, este puțin probabil să fie pacienți în stare critică, întrucât primele informații arată că victimele sunt rănite ușor. „Intervenția este în dinamică”, a spus Arafat.

„Acum se evaluează, dar așa cum am primele informații, nu cred că va crește în sensul în care să avem pacienți grav sau în stare critică. Sper să nu ajungem acolo. Intervenția este în dinamică, dar din primele informații pe care le avem, se pare că acestea nu sunt rănite grav. Normal că aceste informații pot să se schimbe”, a declarat șeful DSU, la Antena3.

Potrivit lui Raed Arafat, victimele nu vor fi aduse la București, având în vedere faptul că sunt rănite ușor. â

Două trenuri s-au ciocnit, miercuri, în Gara Ploiești Triaj, primele informații primite de ISU Prahova prin 112 arătând că sunt cinci persoane rănite. La ora transmiterii știrii forțele de intervenție nu au ajuns la locul accidentului.

În urma coliziunii, primul vagon al trenului personal ar fi deraiat.

CFR SA – Trafic feroviar oprit pe raza stației Ploiești Triaj, trenurile circulă deviat

„Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că la această oră circulația trenurilor este inchisă pe raza stației Ploiești Triaj din cauza producerii unui accident între un tren privat de marfă și un tren de călători.

Din primele informații primite de la fața locului, în urma impactului 5 persoane au fost rănite, este vorba despre 3 călători din trenul Regio 5008 și mecanicii celor două trenuri. Din punct de vedere al asigurării continuității traficului feroviar pe relația București – Ploiești Triaj, CFR SA a luat măsura ca toate trenurile înscrise în circulație pe relația București – Ploiești Triaj să circule deviat pe ruta ocolitoare Brazi – Ploiești Vest – Ploiești Sud.

Menționăm faptul că o comisie de specialitate va ancheta acest accident și va stabili cauzele exacte care au condus la producerea accidentului”, transmite CFR.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”