Dragnea dă cu bâta-n Baltă

Dragnea dă cu bâta-n Baltă
Publicat: 28/01/2014, 21:14
Actualizat: 29/07/2014, 17:17

Ministrul Administrației Publice, vicepremierul Liviu Dragnea, a afirmat că „nu sunt foarte multe șanse” ca Gabriel Baltă să mai fie păstrat în postul de prefect al județului Buzău după ce problemele meteorologice vor fi depășite, adăugând că deocamdată prefectul de Brăila nu este vizat de schimbare.

El a anunțat că premierul Victor Ponta a fost de acord ca săptămâna viitoare, după ce sunt rezolvate problemele meteorologice, să fie luate măsuri în cazul autorităților din județul Buzău și s-a arătat din nou nemulțumit de modul în care acestea au acționat la deszăpezire.

„Eu apreciez ce s-a făcut la Buzău pe cuprinsul întregului județ, dar faptul că astăzi încă mai erau cinci comune blocate și, cel mai rău, nu se știa exact situația din fiecare comună, care se putea afla foarte simplu, discutând amănunțit cu fiecare primar (…) Eu apăr și protejez un coleg până la o limită, până la limita peste care, dacă se trece, se pun în pericol toate acțiunile și integritatea populației. Acesta este motivul pentru care l-am informat pe primul-ministru după ce m-am întors de la Buzău și a decis primul-ministru ca analiza și măsurile, care nu vor întârzia să fie luate, pentru Buzău să fie luate săptămâna viitoare, după ce încheiem aceste operațiuni”, a spus Dragnea.

El a precizat că la Buzău a fost trimis secretarul de stat din Ministerul Administrației Iulian Matache, care va sprijini coordonarea și „va avea grijă” ca tot ceea ce a fost stabilti ca mod de acțiune să se și întâmple.

„Prefectul a avut o activitate bună până acum, dar dacă în situațiile astea limită, când este nevoie de o mână-forte, gândire limpede și decizii luate rapid, nu performează, nu știu dacă poate în continuare să îndeplinească această funcție. Ca să schimbi însă prefectul mâine, în plin viscol, nu e în regulă, dar, după părerea mea, nu mai sunt foarte multe șanse să rămână”, a adăugat Dragnea.

Întrebat de jurnaliști dacă și prefectul județului Brăila este vizat de schimbare, Dragnea a spus că deocamdată nu, dar că în perioada următoare va fi verificată și situația de acolo.

Dragnea a cerut totodată prefecților și președinților de consilii județene să vorbească personal cu primarii, nu să-i pună pe funcționarii din instituții să afle informații.

Marți, prezent la Buzău, vicepremierul Liviu Dragnea a criticat modul în care autoritățile buzoiene au gestionat situația în localitățile izolate de zăpadă și, întrebat dacă va lua măsuri împotriva prefectului Gabriel Baltă, a spus că se gândește „la mai multe măsuri”, dar nu crede că „este bine să le ia acum”.

El a arătat că se aștepta ca autoritățile să ia decizii mai ferme în ceea ce privește situația din județ, însă „s-au blocat la cinci comune izolate”.

Vicepremierul a adăugat că se gândește să ia măsuri, însă după ce va trece și următoarea perioadă de viscol și ninsori, prognozată de meteorologi.

Întrebat dacă va lua măsuri împotriva prefectului de Buzău, Gabriel Baltă, care nu a știut, marți, câte localități buzoiene sunt izolate, Dragnea a afirmat că se gândește la mai multe măsuri pe care însă nu le va lua acum.

Vicepremierul Liviu Dragnea și ministrul Apărării, Mircea Dușa, au mers, marți, în comuna buzoiană Vadu Pașii, ei fiind însoțiți de prefectul Gabriel Baltă.

Întrebat de jurnaliști dacă știe câte localități mai sunt izolate în județul Buzău, prefectul a spus că mai sunt cinci comune izolate, iar întrebat care sunt acestea, el nu a putut preciza.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Buzău, Marius Sîrbescu, declara, marți dimineață, că 20 de drumuri județene sunt în continuare blocate, în timp ce pe DN 2 C Costești Padina, limita cu județul Ialomnița, este restricție de 3,5 tone, iar pe DN 2 B Buzău-Brăila sunt restricții pentru mașinile cu masa mai mare de 7, 5 tone. De asemenea, DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila este în continuare închis.

Vicepremierul Liviu Dragnea le-a cerut autorităților județene din Buzău să nu mai fie „atât de emotive” și să țină legătura permanent cu primarii, spunându-le că dacă vor acționa în același ritm vor fi luate „măsuri serioase”.

De asemenea, ministrul Mircea Dușa le-a solicitat primarilor din localitățile buzoiene izolate să fie „serioși” și „să privească” responsabil această situație, afirmând că nu e normal să spună, întrebați fiind, că nu au nevoie de ajutorul Armatei în condițiile în care zăpada ajunge la streașina caselor.

Bucureștiul și 14 județe din sudul și estul țării vor fi, miercuri, între orele 06.00 și 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar pentru alte zece județe a fost emisă o avertizare cod galben.

Avertizarea cod portocaliu a fost emisă pentru București și județele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galați și jumătatea de sud a județelor Argeș și Dâmbovița.

Potrivit avertizării cod portocaliu, viscolul va fi puternic în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea, unde ninsorile vor fi abundente și viteza vântului la rafală va depăși temporar 60 – 70 de kilometri pe oră. În județele Buzău, Brăila, Ialomița Călărași, Vrancea, Galați, Constanța și Tulcea, vântul va avea la rafală peste 70 – 80 de kilometri pe oră. Zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii