Dragnea, despre amenda pe peștele de import: 200.000 lei este nimic pentru un lanț uriaș de magazine

Dragnea, despre amenda pe peștele de import: 200.000 lei este nimic pentru un lanț uriaș de magazine
Publicat: 24/05/2019, 11:58

„Nu pot să fiu satisfăcut, dar ceea ce spun eu de foarte mult timp că în România se comercializează produse stricate, de calitate inferioară, care nu sunt sănătoase începe să se dovedească. Și o spun cu regret. Eu am văzut niște poze. Nu recomand tuturor să vadă acea hrană. Mă gândeam să pui pe masă unor copii să mănânce pește. Legea cu dublu standard se dovedește a fi mult mai importantă decât la început. Legea pe care am depus-o vine și cu zonă de infracțiune. Au mers la amendă de 200.000 lei. E nimic pentru un lanț uriaș de magazine. Ce fac aceste lanțuri? În țările de origine ei pun pește, carne de calitate proaspătă”, a afirmat Liviu Dragnea, vineri la DC News.

Liderul PSD a precizat că a fost șocat când un liberal a încercat să îi convingă pe români că produsele importante în țara noastră sunt de calitate inferioară, recomandându-le celor din PNL să mânânce ei pește acela stricat.

„Ce m-a șocat de fapt. Un candidat de la PNL încerca să ne convingă acum câteva zile că este o minciună asta și că în România se mănâncă mai bine de când am intrat în UE. Să mănânce peștele ăla el și liberalii pentu că nu vor susține în PE această prevedere. De ce să nu susțină? Că nu au curaj să vorbească cu șefii lor. Prima țară care a elaborat proiectul de lege suntem noi. Va dura mult în instituțiile europene, în PE, în CE până se va adopta ceva valabil pe toată UE, pentru că sunt interese ale companiilor. La noi legea va intra în vigoare indiferent cât vor dori Iohannis și cei din Opoziție să o blocheze. Noi vrem să ne apărăm sănătate noastră și a copiilor noștri”, a completat Dragnea.

Acesta a adăugat că își dorește să fie respectată legea și măsurile proiectul de lege împotriva dublului standard pe care l-a inițiat va duce la măsuri extrem de dure.

„Ce ne dorim e să respecte legea. Ei au standarde dar vrem să le aplice și în alte țări. Odată legea aprobată măsurilor vor fi extrem de dure. Am discutat cu cei de la Protecția Consumatorului și Autoritatea Sanitar Veterinară trebuie să își facă investiții și să facă laboratoare. Vreau să știu ca și cumpărător de când e congelată carnea aia. E congelată de o săptămână, de trei ani, de douăzeci de ani. Spuneți-mi un vânzător care și-ar permite să vândă în Germania așa ceva în galantar”, a conchis Dragnea.

Reacția liderului PSD vine după ce Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a descoperit mari nereguli la peștele de import, în hypermarket-urile din zona București-Ilfov, după ce au efectuat o serie de acțiuni de verificare urmărind recepționarea, depozitarea, procesarea și comercializarea mărfii.

Mari nereguli găsite la peștele de import, în hypermarket-urile din zona București-Ilfov, într-o singură zi de controale efectuate de ANPC.

Într-o singură zi au fost controlați 11 operatori economici și au fost aplicate 10 amenzi contravenționale în valoare de 200.000 lei și un avertisment. Urmare a deficiențelor constatate, a fost oprită definitiv de la comercializare cantitatea de 1,6 tone de pește și produse din pește, în valoare de 40.000 lei.

Un proiect de lege inițiat de Liviu Dragnea prevede sancționarea celor care vând produse sau servicii „falsificate supuse dublului standard” cu amendă de maxim 4% din cifra de afaceri. În caz de abatere repetată se suspendă autorizația de funcționare a comerciantului pe 6 luni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
“L-au apucat nebuniile”. Motivul halucinant pentru care o femeie a fost înjunghiată în Centrul Vechi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Haos în centrul Londrei după ce doi cai militari au scăpat de sub control