Dragnea: După jurământul miniștrilor, am rămas cred că 10 minute cu președintele. Ce au discutat cei doi

Redactor:
Liviu Dadacus
Dragnea: După jurământul miniștrilor, am rămas cred că 10 minute cu președintele. Ce au discutat cei doi
Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, că a avut, luni, la Cotroceni, după depunerea jurământului de către noii miniștri, o discuție cu președintele Iohannis, el arătând că nu face declarații care să-l pună într-o situație defensivă pe șeful statului, cât timp e într-o vizită oficială.

Întrebat dacă își menține declarația potrivit căreia instituțiile europene sunt dezinformare cu privire la legile Justiției, Dragnea a răspuns: „Eu nu-mi iau vorbele înapoi dar vreau să vă spun ceva: niciodată când șeful statului, indiferent care a fost, a fost plecat într-o vizită oficială, eu personal nu am făcut nicio declarație care să-l pună într-o situație defensivă sau neplăcută acolo, pentru că reprezintă România”.

„După ce președintele Iohannis se întoarce în România, putem discuta pe larg despre asta, dar nu-mi iau înapoi nicio declarație. E incorect ce s-a întâmplat în ultima perioadă, pentru că toată lumea știa că președintle României merge la Bruxelles la o întâlnire importantă și tot felul de oameni din România au început să spună despre ce se întâmplă în România, când cel care trebuia să spună ce se întâmpă în România, poate cel mai avizat, ar fi președintele. Și președintele sigur a fost într-o situație în care să dea explicații, ceea ce nu e corect”, a adăugat Dragnea.

Întrebat dacă a discutat cu Iohannis pe această temă la Cotroceni, având în vedere că urma vizita la Bruxelles și se știa despre aceasta, Dragnea a răspuns: „Da. Ce v-am spus dvs. i-am spus și președintelui. După întâlnirea de la Cotroceni am rămas cred că 10 minute cu președintele”.

Liderul PSD Liviu Dragnea acuzat, luni, după jurământul noilor miniștri, la un post tv, delegația Comisiei Europene din România de faptul că ar fi transmis informații false la Bruxelles referitoare la acțiunea Guvernului Dăncilă privind legile din sistemul judiciar.

Președintele Klaus Iohannis are miercuri o întâlnire cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, una dintre teme fiind modificările aduse legilor Justiției, anunță Administrația Prezidențială.

 

Inchide