Dragoș Pătraru, despre înregistrările cu Doina Gradea: „Nu erau discuții private, eram în timpul lucrului”

Dragoș Pătraru, despre înregistrările cu Doina Gradea: „Nu erau discuții private, eram în timpul lucrului
Publicat: 15/05/2018, 14:27

UPDATE 14:03 „Se tot discută că au fost niște înregistrări private. Nu, eram în biroul doamnei Doina Gradea, în timpul orelor de program, în sediul SRTv, dânsa președinte director general, eu producător și omul plătit pe drepturi de autor la televiziunea publică. Nu există așa ceva. Nu eram la bere, nu eram în vacanță, nu eram la nici un fel de discuție privată și discutam despre viitorul acestei emisiuni, eu spunând clar că dacă noi nu intrăm pe 8 ianuarie, și asta este o amenințare și mi-o asum, plecăm. (…) Miza aici este ceea ce ce întâmplă în Societatea Română de Televiziune, acolo unde controlul editorial exercitat de noua conducere este total și insuportabil pentru jurnaliști. Noi când am hotărât să strângem toate probele acestea în acest mod, pentru că avem și se poate vedea că am publicat astăzi un material pe blogul meu în legătură cu asta, avem și înscrisuri și acte din interiorul televiziunii care dovedesc această implicare a conducerii, în interesul actualei puteri politice în editorialul de la SRTv”, a afirmat Dragoș Pătraru, în cadrul audieri de marți a Comisiei.

Acesta a vorbit și de câteva situații din interiorul TVR.

„La matinal suna, dădea mereu sms-uri, îl hărțuia pe producătorul matinalului, Septimiu Sărățeanu, care ne-a predat toate aceste materiale și ne-a anunțat că de la 30 iunie, indiferent de ce se va întâmpla, va pleca de acolo. Efectele au fost la știri devastatoare și inacceptabile pentru SRTv, de fapt pentru orice post de televiziune. Știrea celebră Firea-statui nu a intrat pe post. Acela a fost un efect clar al ingerinței editoriale. Ar trebuie să facă parte dintr-un manual de jurnalism, la capitolul ingerințe editoriale. Apoi, reporterul de la Guvern, Ionuț Gheorghe, a fost dat de la Guvern doar pentru că nu a pus o întrebare cerută, una pozitivă la întâlnirea dintre doamna Dăncilă și Jean Claude Juncker. Acestea sunt efecte directe la știri”, a spus Pătraru.

Jurnalistul a adăugat că fostul director al SRTv, Irina Radu, a fost schimbată deoarece nu a efectuat schimbările cerute de actorii politici aflați la Putere.

În cadrul audierii a fost o discuție mai aprinsă între doi dintre membri Comisiei, PNL-PSD, în care deputatul Liviu Pleșoianu a cerut demisia președintelui forului legislativ, liberalul Gigel Știrbu, pe motiv că a spus despre o emisiune difuzată de TVR că este „o hazna”.

Directorul general al SRTv, Doina Gradea se simte lezată de faptul că a fost înregistrată.

„Simt că mi-a fost violată viața privată. Toată viața mea în mass-media am lucrat în echipă, însă mintea mea nu a fot niciodată setată că aș putea fi înregistrată în discuții private și santajată de colegi. Am fost înregistrață în discuții private, mă simt lezată, crucificată. În șapte luni de când am fost numită director general interimar și apoi președinte al Consiliului de Administrație al SRTv, am fost permanent criticată față de anumiți oameni din media, fără drept de apel, fără vreun motiv anume. Am fost jignită continuu, profesional de acești oameni, de aceeași oameni, lăsând loc unor comentarii care s-au constituit în jigniri personale”, a mai spus Doina Gradea.

Știrea inițială. „Audierea domnului Dragoș Pătraru, realizator al emisiunii „Starea Nației”, în legătură cu situația creată în cadrul Societății Române de Televiziune”, se arată pe ordinea de zi a următoarel ședinte a Comisiei de cultură a Camerei Deputaților.

Președinte director general al SRTv, Doina Gradea a declarat pe 8 mai, în Comisia de Cultură a Camerei Deputaților, că de luni de zile este amenințată de Dragoș Pătraru, cel care a făcut publice înregistrări în care ea avea un limbaj injurios la adresa jurnaliștilor din TVR.

„De luni de zile am fost amenințată și, de ce nu, m-am simțit santajată, de domnul Pătraru, pentru a lua decizii în favoarea și în condițiile impuse de dumnealui în sensul prelungirii contractelor pe care le are în SRTv. De fiecarte dată când acestea se apropiau de termenul final”, preciza Doina Gradea în timpul audierilor în Comisia de Cultură a Camerei Deputaților.

Deputații PNL, USR și PMP s-au retras atunci de la lucrările Comisiei de Cultură în care președintele-director general al Societății Române de Televiziune, Doina Gradea, urma să fie audiată pe tema înregistrărilor apărute în presă, după ce, la propunerea PSD, s-a decis ca aceasta să își spună punctul de vedere fără a răspunde la întrebările membrilor comisiei.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers