DRAMĂ. Alex Pullin, dublu campion mondial la snowboard cross, a murit la vârsta de 32 de ani

Redactor:
Silviu Bănilă
DRAMĂ. Alex Pullin, dublu campion mondial la snowboard cross, a murit la vârsta de 32 de ani
DRAMĂ. Alex Pullin, dublu campion mondial la snowboard cross, a murit la vârsta de 32 de ani / Foto: captură youtube.com

Dublul campion mondial la snowboard cross Alex Pullin a murit la 32 de ani. Trupul acestuia a fost recuperat de un alt scufundător, de pe albia oceanului, în Palm Beach, Gold Coast.

Dublul campion mondial la snowboard cross Alex Pullin s-a înecat în timpul unei partide de pescuit cu sulița. Sportivul avea doar 32 de ani, scrie The Independent.

Pullin a fost scos de un scafandru, în zona recifului artificial din Gold Coast, South Brisbane, miercuri dimineața, în jurul orei locale 11am.

Alex Pullin făcea scufundări extreme

„Nu avea mască de oxigen, am înțeles că făcea scufundări libere și pescuia la suliță”, au declarat autoritățile.

Pullin, supranumit „Chumpy”, a câștigat titlul mondial la snowboarding în 2011 și 2013. De asemenea, Pullin a fost de trei ori Olimpic de Iarnă în Australia.

El a concurat în Jocurile de Iarnă din Vancouver, 2010 și a ocupat locul șase la Jocurile din Pheongchang, Coreea de Sud, în urmă cu doi ani. De asemenea, Pullin a purtat drapelul la Soci în 2014, unde a și concurat.

„E o zi foarte tristă”, a declarat Geoff Lipshut, CEO-ul Institutului Jocurilor Olimpice de Iarnă din Australia. Lipshut a spus că Pullin intenționa să se retragă din activitatea sportivă, dar nu făcuse încă un anunț oficial.

Campioană mondială la snowboard, ucisă de o avalanșă în Munții Alpi

Tragicul accident s-a petrecut pe muntele Portalet, în 2016, din masivul Mont Blanc, situat în cantonul Valais, din sudul Elveției, deasupra satului Orsieres. Avalanșa a avut o lungime de un kilometru și Estelle Balet a fost una dintre cele două victime ale ei.Jurnaliștii americani susțin că aceasta purta echipament de protecție în timpul filmărilor, inclusiv vestă.

Poliția elvețiană a anunțat decesul tinerei sportive. Balet a fost găsită rapid și scoasă din zăpadă până la venirea echipajelor de salvare, însă a murit pe loc și autoritățile nu au mai putut face nimic pentru a o resuscita.

În 2015, Estelle Balet a devenit cea mai tânără campioană din Freeride World Tour, circuit în care schiorii și snowboarderii concurează pe pârtii abrupte și de multe ori stâncoase. Uneori, etapele suferă amânări din cauza avalanșelor, așa cum s-a întâmplat și în luna februarie a acestui an, la o competiție desfășurată în Austria.

Practica snowboard-ul încă de la vârsta de 10 ani și era văzută drept un adevărat star în acest sport de iarnă. Dispariția ei este socotită de oficialii Freeride World Tour drept o pierdere imensă.

Inchide