DRAMĂ. Povestea Elenei, o polițistă din București, care a mers la spital cu simptome de COVID-19. Tânăra a aflat că are leucemie

DRAMĂ. Povestea Elenei, o polițistă din București, care a mers la spital cu simptome de COVID-19. Tânăra a aflat că are leucemie
Sursă foto: Facebook Marian Godină
Publicat: 27/04/2020, 12:22

Ramona Elena Țoapă, încadrată la Secția 25 Poliție București, Biroul Ordine Publică, s-a dus la spital cu febră foarte mare, crezând că este vorba de simptome de coronavirus, însă, după un set de analize, a aflat că suferă de leucemie.

Sindicatul Național al Polițiștilor a făcut imediat un apel umanitar pe Facebook, pentru cei care doresc să doneze sânge și bani pentru salvarea Ramonei, de loc din comuna Albeni, Gorj.

Polițistul Marian Godină a sărit imediat în ajutor și a distribuit cazul pe Facebook:

”Polițista din imagine a absolvit Școala de Poliție anul trecut, e încă un copil. A lucrat numai în stradă, așa că atunci când a simțit că are temperatura crescută s-a gândit la COVID și a mers la spital. Colega noastră Țoapă Elena Ramona a fost diagnosticată însă cu leucemie acută și are acum mare nevoie de sânge. Cei ce doresc să doneze vor spune că o fac pentru Țoapă Elena Ramona, internată la Clinica de Hematologie a Spitalului Universitar București. De asemenea, orice sumă de bani este binevenită, iar acest lucru se poate realiza prin donarea în contul Raiffeisen Bank RO56RZBR0000060020615280, deschis pe numele Țoapă Elena Ramona”.

”A avut temperatură 40 de grade”

Povestea dramatică a Ramonei a fost distribuită ăe Facebook.

„Într-o după-amiază după ce s-a întors de la muncă, Ramona Elena își dă seama că are temperatură. Imediat s-a gândit la Covid, știa toate simptomele acestui virus, văzuse atâtea în misiunile la care participase în aceste zile de carantină. Ca un polițist disciplinat și-a sunat șeful anunțându-l că nu poate ajunge a doua zi la muncă, întrucât nu se simte bine. Ulterior s-a prezentat la cea mai apropiată unitate spitalicească, având temperatura la fel de mare, 40 grade, un prim semn al Coronavirusului. Dar atât, la testul rapid rezultatele au fost negative. Au mai urmat și alte teste care infirmă prezumția inițială, însă s-a conturat un alt diagnostic mult mai grav – Leucemie. Un diagnostic care necesită un tratament rapid și care presupune transfuzii de sânge”, potrivit Corpul Național al Polițistilor.