Drona americană care a fost doborâtă de un avion rusesc, LOCALIZATĂ! Unde a fost depistată

Drona americană care a fost doborâtă de un avion rusesc, LOCALIZATĂ! Unde a fost depistată
Sursă Foto: Facebook.com/Ovidiu Veres - General Atomics MQ-9 Reaper la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu"
Publicat: 17/03/2023, 08:18
Actualizat: 17/03/2023, 09:37

Drona americană MQ-9 Reaper care s-a prăbușit marți, 14 martie, în Marea Neagră, după ce a fost lovită de un avion rusesc, a fost localizată în largul Sevastopolului, în Crimeea, la o adâncime de aproximativ 900 de metri, relatează joi site-ul de știri locale ForPost, citând o sursă apropiată Ministerului rus al Apărării, scrie Le Monde precizând ca informația nu a putut fi verificată.

Un avion de luptă rus s-a ciocnit, pe 14 martie, cu o dronă militară americană de supraveghere „MQ-9 Reaper” deasupra Mării Negre, într-un incident calificat de armata americană drept un „act nesăbuit și neprofesionist al rușilor”.

Potrivit ForPost, „specialiştii” din cadrul Ministerului rus al Apărării l-au găsit marţi, în aceeaşi zi a accidentului, folosind un robot subacvatic la aproximativ şaizeci de kilometri de Sevastopol, potrivit LeMonde.

Navele rusești au fost văzute la fața locului

O navă a marinei ruse se află la fața locului unde a fost instalat un dispozitiv de securitate, adaugă el.

Canalul american ABC News a raportat miercuri că navele rusești au fost văzute la fața locului și că unele dintre epave au fost probabil recuperate.

Avionul rusesc a lovit elicea dronei, motiv pentru care americanii au fost nevoiți să o prăbușească în Marea Neagră, în apele internaționale, a precizat generalul James Hecker, comandantul Forțelor Aeriene americane în Europa.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase