Drumul spre cetățile dacice din Munții Orăștiei va fi modernizat

Redactor:
Ioan Dornescu
Drumul spre cetățile dacice din Munții Orăștiei va fi modernizat
Consiliul Județean Hunedoara vrea să contracteze lucrări de modernizarea a drumurilor de acces către cetățile dacice din Munții Orăștiei printr-o investiție estimată la 8,7 milioane euro inclusiv TVA, proiectul vizând integrarea celor șase unități în circuitul turistic european.

Ansamblul dacic din Munții Orăștiei cuprinde șase cetăți (Sarmizegetusa Regia, Costești – Cetățuie, Costești – Blidaru, Luncani – Piatra Roșie, Bănița și Căpâlna) vechi de aproximativ 2.000 de ani și incluse în patrimoniul UNESCO.

Drumul de acces către acestea se suprapune cu DJ 705A, de la km 0+000 la km 37+409, iar proiectul vizează modernizarea unui tronson de aproximativ 18 kilometri al șoselei, aflat într-o stare tehnică necorespunzătoare.

Termenul pentru finalizarea lucrărilor, finanțate prin Programul Operațional Regional, va fi de trei ani de la data adjudecării contractului.

Lucrările vor fi atribuite prin licitație deschisă, pentru prețul cel mai scăzut, iar termenul pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost stabilit la 28 aprilie.

 

Inchide