DSU, despre TIR-ul de la „Victor Babeș”: A fost la Spitalul Județean de Urgență Ploiești / Precizări despre problemele care au apărut la alte TIR-uri din România

Redactor:
Cătălin Prejbeanu
DSU, despre TIR-ul de la „Victor Babeș”: A fost la Spitalul Județean de Urgență Ploiești / Precizări despre problemele care au apărut la alte TIR-uri din România
DSU a făcut precizări și despre problemele care au fost semnalate și la alte TIR-uri din țară / Sursă FOTO: Dani Amariei - Mediafax Foto (caracter ilustrativ)

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a venit cu explicații despre TIR-ul de la Sitalul „Victor Babeș” în care trei paciente COVID-19 au decedat în urma unei defecțiuni la nivelul instalației de oxigen.

DSU explică faptul că TIR-urile sunt unități mobile ATI care „au scopul de a oferi un suport rapid, eficient și punctual acolo unde se identifică o nevoie acută de susținere a secțiilor de terapie intensivă existente, atunci când creșterea bruscă a numărului de cazuri care necesită terapie intensivă depășește resursele respectivei unități. Aceste unități cresc reziliența sistemului național de urgență și sunt parte din rezerva națională de protecție civilă, putând fi funcționale și operaționalizate în orice situație de urgență, fie că vorbim de cutremur, pandemie, accidente colective și dezastre etc”.

DSU, precizări despre probleme semnalate la mai multe TIR-uri folosite în România

De asemenea, instituția precizează într-un comunicat oficial faptul că au fost achiziționate 5 Unități Mobile de Terapie Intensivă „în scopul oferirii unei alternative viabile în vederea salvării unui număr cât mai mare de pacienți aflați în stare gravă, atunci când capacitatea de internare pe Secțiile obișnuite de ATI, atinge capacitatea maximă”. Achiziționarea acestora s-a făcut cu sprijinul Fundației pentru SMURD și al societății civile.

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a oferit explicații referitoare și la diversele probleme ale TIR-urilor care au fost veichulate în spațiul public.

Se pare că până în prezent au fost semnalate probleme la sistemele de climatizare iar un TIR a fost trimis în Turcia, la firma producătoare.

„Pentru alte 3 unități, firma producătoare a trimis specialiști în țară pentru a înlătura problemele identificate. Facem prezicerea că toate Unitățile Mobile sunt în garanție. Problema tehnică privind sistemul de climatizare a TIR-ului ajuns în Turcia a fost remediată, urmând ca în zilele următoare să sosească în țară și să fie operaționalizată”, mai informează sursa citată.

De asemenea, au fost făcute îmbunățiri TIR-urilor astfel încât „să funcționeze în condiții optime la temperaturi extreme de iarnă, cu valori negative, firma producatoare a instalat panouri suplimentare de izolație , pe «burta» fiecărui TIR”.

„Totodată, la nivelul altui TIR, a fost semnalată o situație de infiltrare a apei, cauzate de averse abundente. Această situație a apărut ca urmare a executării unor manevre nepotrivite la momentul colantării acestuia, de către o firmă specializată în acest sens.

Problema a fost rezolvată în scurt timp de specialiștii firmei producătoare, fiind vorba de niște fisuri la garniturile de îmbinare ale elementelor din cadrul tavanului camerelor laterale.

Referitor la situația petrecută la Institutul «Marius Nasta», unde a fost anunțat un incendiu în cadrul TIR-ului operaționalizat în curtea spitalului, conform raportului efectuat de firma care asigură mentenanța către producătorul unităților de terapie intensivă mobilă, se arată că instalația electrică și celelalte componente ale sistemului de climatizare nu au prezentat urme de incendiu și nu au fost evidențiate probleme tehnice, sistemul funcționând în condiții optime, aceste aspecte sustinând afirmația conform căreia incidentul anunțat la 112 a fost o alarmă falsă”, mai precizează DSU.

Insitutția a explicat faptul că „referitor la schimbarea instalației de oxigen, construită de către spital pentru racordarea unității mobile la stocatorul Institutului «Victor Babeș», înlocuirea țevilor conductoare de oxigen nu au fost schimbate din cauza identificării unor probleme ci în scopul unei bune și sigure funcționalități a Unității”.

În ce orașe se mai află TIR-uri-unități mobile ATI (UTIM)

„1 UTIM este operaționalizat în Iași, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase «Sf. Parascheva» iar altele 2 în București, la Institutul de Pneumoftiziologie «Marius Nasta», respectiv Spitalul Clinic de Urgență «Sf. Ioan»”, mai informează DSU.

TIR-ul de la „Victor Babeș” fusese la SJU Ploiești

Totodată, sursa citată a anunțat că 700 de pacienți au beneficiat de existența unor astfel de unități ATI mobile.

„Unitatea Mobilă operaționalizată la Institutul «Victor Babeș», este unitatea care a deservit îngrijirii medicale de specialitate a pacienților aflați la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, iar cea care în prezent se află în curtea Spitalului de Urgență «Sf. Ioan» din Capitală este Unitatea Mobilă sosită acum câteva săptămâni de la Spitalul Județean de Urgență Pitești”, potrivit DSU.

Ceauşescu nu avea cel mai mare salariu! E incredibil care erau angajaţii români care-l depăşeau:...
Florin Pastramă îi dă 50 de euro Sarei ca să îl... Ce i-a cerut să...
FOTO. Nicoleta Luciu, transformată de intervenții! `Nu te mai recunoaștem`. Cum arată fosta vedetă TV
Un nou CUPLU BOMBA?! Pepe, ADEVĂRUL despre relaţia cu cântăreaţa Raluka: „O plac, mă place,...
Cristi Borcea o tratează pe Valentina Pelinel ca pe o regină! Ce gest a făcut...
SUMELE URIAŞE luate de medici pentru VACCINAREA românilor! Ce SPORURI au cei din linia întâi
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
DOCUMENT. Ce salariu are Viorica Dăncilă la BNR. Este consilierul de strategie al guvernatorului Isărescu
Florin Pastramă îi dă 50 de euro Sarei ca să îl... Ce i-a cerut să...
„Îngerul Morții” de la Auschwitz care prefera gemenele. DOCTORUL a făcut cele mai ȘOCANTE experimente...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
BOMBĂ! Când se INTERZIC centralele pe gaze, de fapt. Vești proaste pentru milioane de români
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Vestea ȘOC a momentului despre Ionuț Gologan, românul condamnat la moarte
Cum arată cei mai sexy fotbaliști spanioli și partenerele lor superbe
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Magazine ANAF. De unde îţi poţi cumpăra bunuri confiscate de fisc în 2020. Lista completă...
Inchide