Duane Butcher, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA: „România este o țară care se află în prima linie în această criză. Suntem alături de dumnevoastră”

Duane Butcher, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA: România este o țară care se află în prima linie în această criză. Suntem alături de dumnevoastră
Publicat: 17/04/2014, 16:12
Actualizat: 31/07/2014, 14:00

Prezent la Câmpia Turzii la ceremonia de închidere a exercițiului militar Dacian Viper 2014, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Duane Butcher, a declarat că România se va alătura în curând „clubului de elită” al țărilor care folosesc avioanele F-16. „Statele Unite ale Americii vor continua să vă ajute pe măsură ce vă pregătiți să integrați avioanele F-16 achiziționate în forțele aeriene române”, a spus Duane Butcher.

Diplomatul american a subliniat faptul că exercițiile comune oferă ocazia forțelor aeriene române și americane „să se cunoască mai bine” și de a-și crește „capacitatea de a acționa eficient împreună”.

„Piloții și personalul tehnic român și american au ocazia de a exersa situații de luptă aer-aer și aer-sol împotriva unor avioane de luptă diferite, o ocazie extraordinară de a învăța lucruri noi. Desfășurarea de exerciții comune e acum mai importantă decât oricând pentru relația noastră bilaterală și pentru parteneriatul nostru NATO, date fiind evenimentele din regiune”, a spus Butcher.

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA a susținut că există dovezi „vizibile” ale sprijinului Rusiei pentru preluarea armată a controlului asupra clădirilor guvernamentale din estul Ucrainei, în weekend-ul trecut.
El a catalogat „ocuparea ilegală a Crimeei de către Rusia și eforturile sale continue de a destabiliza guvernarea ucraineană” drept „o amenințare la adresa păcii și stabilității internaționale”.

În acest context, Butcher a precizat că „Statele Unite ale Americii rămân neclintite alături de România și de toți aliații săi membri ai NATO în acest moment de criză”, fapt demonstrat și de vizitele efectuate de navele USS Truxtun și USS Donald Cook, de numărul suplimentar de infanteriști marini de la baza Mihail Kogălniceanu și de sosirea avioanelor americane F-16.

„Sunteți un aliat cheie în regiunea Mării Negre. România este o țară care se află în prima linie în această criză. Suntem alături de dumnevoastră și anticipăm și alte angajamente diplomatice și vizite ale forțelor militare americane”, a spus Duane Butcher, felicitându-i pentru colaborare „pe bărbații și femeile care fac parte din forțele aeriene ale țărilor noastre”. „Ei sunt un exemplu concret al angajamentului nostru reciproc”, a punctat însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA.

Premierul Victor Ponta, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Duane Butcher, și ministrul Apărării, Mircea Dușa, precum și autorități locale au participat, joi, la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii, la ceremonia de închidere a exercițiului militar Dacian Viper 2014.

Exercițiului comun Dacian Viper 2014 a început, la 10 aprilie, la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, județul Cluj, în cadrul programului fiind executate atât misiuni în poligoanele armatei, cât și misiuni de poliție aeriană.

Colonelul Christopher Austin, comandantul Escadrilei 510 americană din Aviano, declara atunci că americanii au adus la Câmpia Turzii șase avioane de vânătoare F-16.

Dacian Viper, care este la a patra ediție, s-a mai desfășurat la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii în anii 2006, 2008 și 2012, având ca principal obiectiv antrenamentul în comun al piloților, personalului tehnic, controlorilor de trafic aerian și ofițerilor de stat major în condiții reale, pentru planificarea și executarea unor misiuni de zbor în formații mixte, dar și cu echipaje mixte româno-americane.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Ziua în care sute de mii de oameni au ieşit în stradă pentru Regele Mihai