După cazul Lucan, Emanuel Ungureanu cere audierea tuturor șefilor din SRI, din 1990 până azi: A fost o lipsă de reacție din partea sistemului judiciar și vreau să văd dacă SRI și-a făcut datoria

După cazul Lucan, Emanuel Ungureanu cere audierea tuturor șefilor din SRI, din 1990 până azi: A fost o lipsă de reacție din partea sistemului judiciar și vreau să văd dacă SRI și-a făcut datoria
Publicat: 08/01/2018, 12:43
Actualizat: 08/01/2018, 17:35

Emanuel Ungureanu a declarat, luni, presei, la intrarea în sediul SRI Cluj, că a mers acolo pentru a discuta cu șeful structurii despre delapidarea ICUTR Cluj-Napoca, dar și despre alocarea discreționară a unor organe.

„Am venit la sediul SRI Cluj pentru a avea o discuție cu șeful structurii, despre ce a făcut aceasta în acești ani pe zona de informare în privința delapidării ICUTR Cluj-Napoca, dar și despre alocarea discreționară a organelor, nu aș numi, încă, trafic de organe. A fost o lipsă de reacție din partea sistemului judiciar și vreau să văd dacă SRI și-a făcut datoria. Dacă da, voi merge la DIICOT să vedem dacă procurorii Teodora Molnar, Hrudei, Mornăilă și-au făcut treaba. Să verifice SRI Cluj dacă în intervalul în care medicul Lucan a fost supravegheat, oameni din această structură nu au fost ‘cârtițe’. Voi cere Comisiei de control a SRI din Parlament să audieze toți șefii de structuri ai SRI din 1990 până azi, să vadă cum și-au făcut datoria față de stat, de cetățeni, cum ne-au apărat de infecții nosocomiale, de aceste structuri de tip mafiot care au jefuit clujenii”, a spus Ungureanu.

Acesta a afirmat că va analiza dacă este oportună și o comisie parlamentară de control, acuzând faptul că în Cluj s-a făcut trafic de organe.

„Au venit străini – italieni, germani, azeri, au intrat prin Aeroport, s-au întors cu avioane militare, alții au murit și s-au întors în sicrie speciale. Nu se puteau întâmpla astfel de lucruri fără ca SRI, DIICOT, să știe aceste lucruri, să fie complice prin tăcere, or chiar parte a acestei structuri de stat mafiot”, a spus Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR Cluj a afirmat că medicul Mihai Lucan, cercetat într-un dosar penal de delapidare, primea informații despre diverse controale care îl vizau și trebuie verificat dacă nu cumva vreun ofițer SRI l-a informat despre acestea.

„Este suspect că acest caz Lucan nu a fost cercetat de DIICOT Cluj, ci de structura centrală, este extrem de ciudat. Firesc era ca un caz de delapidare, de grup infracțional, să fie în competențele DIICOT Cluj. Dacă oamenii aceștia nu și-au făcut datoria răspund sau nu?”, a menționat Emanuel Ungureanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase