După Facebook, Twitter urmează să șteargă postările care neagă Holocaustul

După Facebook, Twitter urmează să șteargă postările care neagă Holocaustul
Twitter urmează să șteargă postările care neagă Holocaustul
Publicat: 15/10/2020, 17:24
Actualizat: 15/10/2020, 17:28

După modelul Facebook, și Twitter va șterge postările care neagă Holocaustul, scrie ANSA, citată de Mediafax.

Politicile Twitter nu prevăd în mod explicit că negarea evenimentelor violente este împotriva regulilor, dar un purtător de cuvânt al companiei, citat de Bloomberg, a afirmat că „încercările de negare” a evenimentelor violente, inclusiv Holocaustul, vor fi eliminate.

„Condamnăm ferm antisemitismul. Avem reguli ferme față de glorificarea violenței și intervenim în postările care laudă actele istorice de violență și genocid, inclusiv Holocaustul”, a adăugat sursa citată.

Facebook elimină postările care neagă Holocaustul și care promovează ura sau crimele în masă. Decizia este o schimbare față de poziția CEO-ului Mark Zuckerberg, care a apărat acest tip de postări, la un moment dat, spunând că nu este de acord cu acest tip de conținut, dar că vrea să protejeze libertatea de exprimare.

Iohannis, de Ziua Naţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului: Să nu mai permitem repetarea unei asemenea tragedii / Ura reînnoită este flagelul vremurilor noastre

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, pe 9 octombrie, de Ziua Naţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, că „cei care vor să şteargă Holocaustul din istorie, precum şi cei care încearcă să-i exonereze de vină pe criminali sunt complici la acest rău îngrozitor”.

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a început mesajul său transmis de Ziua Naţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, citându-l pe primarul oraşului Cernăuţi, din 1941, Traian Popovici, care a fost martor al deportării evreilor din Bucovina şi salvator a mii de evrei: „Mi-am dat seama că s-a pus în mişcare roata nenorocului lor”.

Preşedintele Klaus Iohannis spune că deportarea a fost un genocid de proporţii inimaginabile şi aduce un omagiu victimelor Holocaustului.

România îi onorează pe supravieţuitori, condamnând, cu fermitate, aceste atrocităţi care au mutilat, pentru totdeauna, istoria noastră.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult