După perchezițiile DIICOT de la Petrolul Ploiești, Dumitru Dragomir avertizează că urmează alte două cluburi din Liga I

După perchezițiile DIICOT de la Petrolul Ploiești, Dumitru Dragomir avertizează că urmează alte două cluburi din Liga I
Publicat: 25/11/2014, 14:34
Actualizat: 25/11/2014, 17:44

„Mai știu de două cluburi, care în curând vor intra în malaxor. Nu știu de la justiție, știu de acolo, local. Craiova nu are mari probleme. La Brașov va fi deranj mare în curând. Se ajunge în situația asta pentru că patronii adevărați au fost puțini și au rămas foarte puțini. Restul au intrat ca să se pricopsească și ca să își facă nume. Majoritatea cluburilor trăiesc din banii de la televiziuni, iar unii patroni au luat și din acești bani. O să vedeți la Brașov când se sparge treaba asta. În curând și la Târgu Jiu, dar și la Brașov se va sparge un buboi mare”, a spus Dragomir, la Dolce Sport.

Dumitru Dragomir a afirmat că fostul finanțator al FC Petrolul Florian Walter nu este implicat în acest caz. „Walter nu a făcut nimic, nu se pretează la nimic”, a completat Dragomir.

Pe de altă parte, Dragomir a precizat că trebuie găsit un cadru legal prin care cluburile să poată fi finanțate de către autoritățile locale. „Asta cred că va fi imperios necesar pe viitor să se facă, dacă nu, fotbalul se distruge, dispare. Să se facă un cadru legal prin care cluburile să fie finanțate din bani publici. Vreo șase cluburi sunt ținute cu bani publici, dintre care vreo patru retrogradează”, a adăugat Dragomir.

Directorul general al clubului de fotbal Petrolul Ploiești, Marius Bucuroiu, și frații Daniel și Nicolae Capră, toți trei acționari ai clubului, au fost ridicați de procurorii DIICOT Ploiești și duși la audieri, în dosarul privind gruparea suspectată de evaziune, cu prejudiciu de 15 milioane de euro.

În acest dosar, în care anchetatorii au stabilit un prejudiciu de 15.400.000 de euro, 19 persoane au calitatea de suspecți. Printre acestea se numără și soțiile lui Daniel Capră și Nicolae Capră, despre care procurorii susțin că dețin societăți comerciale prin care ar fi fost derulate operațiuni financiare fictive. Cele două se află la sediul DIICOT Ploiești, unde au loc audierile în acest dosar și unde ar urma să fie duse și alte persoane suspectate în acest caz.

Frații Daniel și Nicolae Capră sunt principalii acționari ai clubului de fotbal Petrolul Ploiești, făcând parte și din Consiliul de Administrație al clubului – Daniel Capră ca președinte, iar Nicolae Capră ca membru. Din Consiliul de Administrație al FC Petrolul Ploiești mai face parte, ca membru, și directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, care este și el acționar.

Conform procurorilor, faptele cercetate în acest dosar deschis de DIICOT au avut loc începând cu anul 2012, an în care, în luna februarie, omul de afaceri Daniel Capră a preluat echipa de fotbal Petrolul Ploiești, care aparținea, în documente, Societății Comerciale F.C. Petrolul Ploiești SA, deținută, ca acționar majoritar, de Federația Sindicatelor Libere din Petrol și la care erau acționari, cu cîte o acțiune, și Liviu Luca, Florin Bercea și Eduard Alexandru. Societatea era susținută în cea mai mare parte din bani publici proveniți de la bugetul municipiului Ploiești.

Direcția Generală Antifraudă este cea care a sesizat DIICOT despre faptele suspectate în acest dosar, conform unor surse lucrătorii Antifraudă ridicând, anterior, în mai multe rânduri, documente fiscale ale clubului de fotbal din Ploiești.

În acest dosar, procurorii DIICOT au făcut, marți, percheziții la 25 de adrese din București și județele Constanța, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu și Brăila, la membrii grupării suspectate de spălare de bani și evaziune fiscală și din care fac parte 19 persoane.

La Buzău, polițiștii, coordonați de procurorii Serviciului Teritorial Ploiești al DIICOT, au percheziționat sediul unei societăți comerciale despre care anchetatorii au informații că ar fi implicată în ingineriile financiare ale fraților Capră.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pescobar, cu 12 gagicuțe la mare: Și-a lăsat iubita acasă și a făcut show de...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Ies la lumină noi detalii în cazul fetiței și bătrânei din Călărași, care ar fi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Toți românii vor fi verificați. Ce documente trebuie să ai la tine din 31 martie
Cătălin Bordea, șocat de femei: Mi-a ajuns
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Nebuloasa Cap de Cal, observată în detalii fără precedent cu Telescopul Webb