Durerea lăsată în urmă de moartea Cristinei Țopescu | Margareta Nistor: „Avem așa o nostalgie față de prezentatoarele de altă dată. Avea o frumusețe interioară. Întotdeauna și-a iubit meseria” / Lucian Mândruță, mesaj sfâșietor: Timp de trei săptămâni nu s-a îngrijorat nimeni destul. Să ai milioane de telespectatori și să mori singur

Redactor:
Departamentul Life
Durerea lăsată în urmă de moartea Cristinei Țopescu | Margareta Nistor: „Avem așa o nostalgie față de prezentatoarele de altă dată. Avea o frumusețe interioară. Întotdeauna și-a iubit meseria” / Lucian Mândruță, mesaj sfâșietor: Timp de trei săptămâni nu s-a îngrijorat nimeni destul. Să ai milioane de telespectatori și să mori singur
Vestea morții Cristinei Țopescu a provocat reacții imediate în mediul online și în televiziunile în care mulți dintre obișnuiții micului ecran au lucrat alături de ea: „Avea o frumusețe interioară. Întotdeauna și-a iubit meseria", a notat criticul Irina Margareta Nistor.

Medicul Monica Pop a notat pe Facebook: „Nu pot să cred!!! Cristina Țopescu, buna mea prietenă! De ce, Doamne!” .Prietenă cu prezentatoare de televiziune, Monica Pop a revenit pentru Antena 3: „E prima dată în ultimii ani când Cristina nu mi-a răspuns la urările de Anul Nou. Nu pot să cred. Sunt consternată. Mama ei trăiește. Nu știu ce s-a putut întâmpla. Și dragostea ei pentru animale, le ajuta. Un om deosebit. Mai ieșeam din când în cand la masă împreună. Anul trecut am fost împreună la concertul Medicilor. Anul acesta am vrut s-o invit și nu mi-a răspuns la telefon. I-am lăsat mesaj. Nu pot să cred”.

Cristina Țopescu a publicat ultima dată pe Facebook un mesaj în care reacționa la o declarație dată de Papa Francisc legată de dragostea oamenilor față de animale: „Înca un motiv să-l iubesc pe omul ăsta simplu, firesc, calin, vesel, minunat”.

Iuliana Marciuc a mărturisit că „M-am grăbit să mă uit pe Facebook, pentru că eram prietenă cu Cristina Țopescu și am văzut ultima ei postare din 26 decembrie 2019. Eu nu pot să spun că în ultima perioadă am fost prietenă cu Cristina. Mă întreb unde au fost toți acest prieteni care iată apar acum. Unde au fost prietenii de a murit atât de singură?

Am cunoscut-o în perioada când am fost foarte tânără. Am fost la Televiziunea Națională. Ultima dată am îmbrățișat-o la Televiziunea Națională, unde a venit și Cristian Țopescu. De atunci nu m-am mai văzut cu ea. Acum văd postări pe Facebook cu colegi care îi mulțumesc pentru că i-a învățat. Într-adevăr era foarte generoasă, împărtășea tot ce știa din meseria ei și a ajutat foarte mulți jurnaliști care erau la început de drum”.

Criticul de film Irina Margareta Nistor a povestit că „am văzut o emisiune cu Stelian Tănase și cu ea și chiar mă bucuram că uite iarăși face televiziune. Cristina a avut o afecțiune teribilă pentru toate necuvântoarele. A avut întotdeauna niște emisiuni fascinante. A fost întotdeauna îndrăgostită de filme de cinema. Avem așa o nostalgie față de prezentatoarele de altă dată. Avea o frumusețe interioară. Întotdeauna și-a iubit meseria”.

Claudiu Popa, de la Realitatea Plus și-a amintit „M-am contrazis foarte mult cu Cristina Țopescu pe expresia «a pierdut lupta cu viața». Ea îmi spunea mereu «poți spune a pierdut lupta pentru viață» sau «a pierdut lupta cu moartea». Eh, în seara asta, nu știu ce să mai spun”.

Jurnalista Marie Jeanne Ion a comentat pentru același post de televiziune: „În momentul în care ea a decis din motive de conștiință să părăsească platourile tradiționale, pur și simplu presa i-a întors spatele. Dar Cristina a continuat să facă presă. Este cel mai bun om de interviu pe care l-a avut presa națională. (…) Cristina este un om care a muncit toată viața, a fost plătită pentru munca ei, unei mai puțin just, uneori la justa ei valoare. Cristina muncea, nu avea probleme așa de grave financiare. Era o persoană luptătoare. Aș vrea să nu vorbim noi sau alți jurnaliști cu care Cristina a lucrat să nu vorbim la modul acesta. Cristina e un om onest, real, transparent și care de acum înainte se pare că nu mai este. O să rămână un vid în jurnalismul românesc din cauza dispariției ei”.

Lucian Mândruță: „Pe mine mă șochează că era un om atât de singur, pentru că eu o știu pe Cristina înconjurată de prieteni. Am fost, nu știu dacă pot să spun prieten cu ea, dar vorbeam cam o dată pe lună, ne mai vedeam și mai râdeam pe la petreceri.

Ce mă surprinde că două săptămâni – nu i-a mai călcat nimeni pragul atâta vreme și asta mă șochează, pentru că și eu sunt destul de aproape de generația asta. E șocant că nu mai avea pe nimeni la aproape 60 de ani care să facă o vizită la ea de Crăciun.
Foarte tristă povestea și m-a tulburat, e un om care a făcut ceva pentru televiziune în țara asta, pentru presă”.

Acesta a postat și pe Facebook, pe contul personal, un mesaj sfâșietor: „Ce-nseamna și gloria asta a luminii televizorului…

Să ai, la 30 de ani, milioane de spectatori, să te salute lumea pe stradă la 40, să devii activistă civică după 50, să ieși la marșuri și mitinguri cu sute de mii de oameni… Și să mori singură. Și să te găsească cineva după 3 săptămâni, pentru că, deși te cunoaște o țară întreagă, în 3 săptămâni n-a bătut nimeni la ușa, nu s-a îngrijorat nimeni destul, n-a fost nimeni insistent de Anul Nou cu o urare…
 
Nu-i mai invidiați pe oamenii celebri.

Cu o moarte sunt datori și ei, ba chiar, uite, și cu o mare singurătate!”

„NU POT SĂ CRED!!!!! CRISTINA ȚOPESCU, BUNA MEA PRIETENĂ, DE CE, DOAMNE???!!!”, scrie pe Facebook Monica Pop, una dintre cele mai bune prietene ale Cristinei Țopescu.

Gabriel Diaconu: „Tocmai am aflat că a murit Cristina Topescu. E foarte greu să procesez informația. Cristina a fost unul dintre jurnaliștii pe care îi respect, cu care am colaborat nu o singură dată, de-a lungul anilor. O știu din perioada când era imaginea știrilor la Prima Tv, m-am reîntâlnit cu ea și am făcut mai multe emisiuni în perioada ei la Antena 3. E oribil. Îngrozitor. Mai avea multe lucruri de făcut, de zis pentru țara asta căreia i-a dat atât de mult, și care până la urmă i-a dat atât de puțin înapoi”.

„În cursul acestei seri (duminică, n.r.), în jurul orelor 22:00, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către o femeie cu privire la faptul că vecina ei nu a mai fost văzută de aproximativ trei săptămâni. În urma sesizări, polițiștii orașului Otopeni au intrat în imobilul respectiv unde au găsit o persoană decedată care nu prezintă urme vizibile de violența”, au precizat reprezentanții Poliției Ilfov.

Ultima postare a Cristinei Țopescu pe Facebook este din 26 decembrie, când a distribuit un articol despre Papa Francisc.

Jurnalista Cristina Țopescu a murit, ea fiind găsită duminică seară de polițiști în casa sa din orașul Otopeni, au precizat, pentru Mediafax, surse din poliție. Urmează să fie efectuată o expertiză.

Urmează să fie efectuată expertiza medico-legală. De asemenea, va fi deschis un dosar penal pentru a se afla împrejurările în care a murit jurnalista.

Cristina Țopescu s-a născut la Oradea, în 1960 (avea 59 de ani). A fost fiica lui Cristian Țopescu, celebru comentator sportiv. A intrat în lumea televiziunii în perioada 1970-1979, când a apărut în emisiuni pentru copii. A absolvit facultatea de Limbi Străine din București.

Cunoscută ca prezentatoare de televiziune, în 2013 a devenit membră a PSD, în acel moment a încetat colaborarea cu televiziunea Prima Tv pentru care prezenta „Focus”, principala emisiune de știri a televiziunii. În 1989 a încercat să fugă din România și a fost arestată primind trei luni de închisoare. A fost eliberată din arest pe 19 decembrie 1989.

 

Inchide