Dușa la Botoșani: Situația rămâne gravă, șefii de instituții să prezinte corect situația din teren

Dușa la Botoșani: Situația rămâne gravă, șefii de instituții să prezinte corect situația din teren
Publicat: 19/12/2012, 10:03
Actualizat: 03/02/2019, 19:08

Ministerul Administrației și Internelor, Mircea Dușa, a anunțat, miercuri dimineață, că situația din județul Botoșani rămâne gravă, iar la această oră sunt blocate nouă drumuri județene, în timp ce 72 de școli sunt închise, 20 de localități din județ fiind afectate de viscol și ninsori.

Ministrul Administrației și Internelor, Mircea Dușa, a participat, miercuri dimineață, la Prefectura Botoșani, la Comandamentul Județean pentru Situații de Urgență, alături de șeful Jandarmeriei Române, colonelul Mircea Olaru, șeful Poliției Române, chestorul șef de poliție Petre Tobă, șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), generalul de brigadă Ioan Baș și autoritățile județene și locale.

Dușa a anunțat că miercuri dimineață a fost deblocat drumul între localitățile Păltiniș și Horodiștea, unde oamenii erau izolați de la sfărșitul săptămânii trecute, iar acolo vor fi transportate produse de la rezerva de stat – 1.000 de pâini și o tonă de alimente constând în ulei, făină, zahăr și orez. Ajutoarele, provenite de la cantina municipiului Botoșani, vor fi trimise la persoanele aflate în dificultate, fiind transportate de 30 de jandarmi.

În județ au ajuns deja de la rezerva de stat 20 de tone de motorină și alimente pentru localitatea Horodiștea, iar acestea sunt împărțite primarilor.

Ministrul a spus că situația din județul Botoșani este gravă, astfel că va rămâne acolo o perioadă mai lungă, iar în cursul acestei zile va merge cu un elicopter să survoleze zona de nord-est din județ, unde este cea mai critică situație.

Dușa a mai spus că în prezent mai sunt blocate de zăpadă nouă drumuri județe, care însumează 213 kilometri, el precizând că va discuta cu șeful Poliției Române pentru a lua măsuri acolo unde nu sunt respectate contractele de deszăpezire, pentru că nu este în regulă ca firmele de dezăpezire sa nu aibă utilaje.

În aceeași întâlnire a Comandamentului pentru Situații de Urgență, ministrul le-a cerut șefilor de instituții să prezinte concret realitatea din teren șefilor pentru a putea fi ajutați de la nivel național.

În urma intervențiilor care au avut loc marți noapte, în județul Botoșani a fost deszăpezită localitatea Darabani, fiind deblocat și drumul național Dorohoi – Horodiștea, iar pe sectorul de drum național Săveni – Manoleasa – Ripiceni se intervine pentru ca artera să fie deschisă în următoarele ore.

Din cele 22 de drumurile județene care erau închise marți, opt mai sunt inaccesibile circulației, iar zece drumuri județene sunt 70 la sută înzăpezite.

În județul Botoșani se acționează în continuare cu patru freze și 34 de utilaje pe drumurile județene, iar pe drumurile naționale intervin nouă freze și 26 de utilaje, a precizat MAI într-un comunicat de presă.

Totodată, MAI a anunțat că fetița internată, marți noapte, la Secția de pediatrie a Spitalului Județean Botoșani, cu arsuri pe 15 la sută pe suprafața corpului, va fi transportată la Iași cu un elicopter SMURD. Fetița a fost salvată cu ajutorul unui ATV pe șenile.

Ministrul Adrministrației și Internelor, Mircea Dușa, se află de marți seară în județul Botoșani, pe fondul nemulțumirilor acestuia legate de gestionarea deszăpezirii în acest județ, unde 20 de localități sunt afectate grav de visco, și nincori.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Șoferii nu pot fi obligați prin lege. Gestul la volan pentru care niciun polițist nu...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata