E doar o ABUREALĂ și o BĂTAIE DE JOC! Turcescu, reacție dură după AUDIEREA lui Carmen Dan cu privire la violențele de la Mitingul Diasporei

Publicat: 21/08/2018, 14:22
Actualizat: 26/03/2019, 15:17

„E doar o abureală și o bătaie de joc pentru ceea ce s-a întâmplat la protestele din 10 august. Cum adică prefectul Capitalei nu l-a anunțat pe ministrul de Interne că urmează să semneze ordinul respectiv? Par halucinant. E aproape halucinat că prefectul nu informează ministrullui de Interne. Mi-a spus că nu a semnat acel ordin, dar înțeleg că nu a existat un dialog între prefectul Capitalei și ministrul de Interne. Era totuși o situație de criză. Cum adică nu a existat o coordonare, dialog între cele două? Dar ce vorbeau o altă limbă?”, a afirmat deputatul PMP, Robert Turcescu, la finalul ședinței Comisiei pentru apărare a Camerei Deputaților, unde au venit să dea explicații Carmen Dan, maiorul Laurențiu Cazan, fostul șef al Jandarmeriei, Sebastian Cucoș și Raed Arafat.

Acesta a adăugat că i-a întrebat pe reprezentanții Jandarmeriei de ce a fost trimisă o femeie la intervenția de la Spring Time, însă explicațiile l-au făcut să plece „mai nelămurit de la Comisie decât atunci când am intrat”.

Avem de a face cu o mistificare. Am întrebat de ce au trimis o femeie la intervenția de la Spring Time? Și au spus că sunt din 100 de candidați 75 sunt bărbați și 25 femei și nu au ce să facă, pentru că ar fi o discriminate. Plec mai nelămurit de la Comisie decât atunci când am intrat”, a completat Turcescu.

Parlamentarul a mai precizat că în alte țări forțele de ordine nu au obiceiul să alerge pe străzi și să hăituiască oamenii.

„De vreo trei patru am întrebat despre episodul cu bărbatul care ridică mâinile și e lovit de jandarmi. Mi s-a explicat că au acționat încercând să împrăștie grupuri de huligani pe Iancu de Hunedoara și acolo, mi-au zis că se ascund grupurile de huligani. Ceea ce din punctul meu de vedere nu e o explicație care stă în picioare. Nici în alte țări nu există o hătuire a oamenilor, nu pleacă jandarmi la vânătoare pe străzi. Se crează o zonă tampon. Am întrebat de ce. Mi s-a spus că doamna Carmen Dan are încredere în felul în care Parchetul va pune cap la cap toate lucrurile”, a mai spus deputatul PMP.

Întrebat dacă a aflat de la reprezentanții Jandarmeriei, cum au fost atâtea cazuri în care manifestanți au bătut jandarmi și nu au fost reținuți pentru fapte de violență, Robert Turcescu a răspuns: „Mi s-a explicat, iar eu am rămas trăsnit când am auzit răspunsul. Ni s-a spus că dacă jandarmii s-ar fi ocupat, după ce îi băteau pe respectivii, care ar fi fost agresori, să îi ia și să îi urce în dubă, ar fi trebuit jandarmul să plece și cu el la secția de poliție, unde să explice ce s-a întâmplat și de ce se face vinovat respectivul. Ori asta, spune unui dintre comandanții jandarmilor, ar fi însemnat să diminueze foarte puternic dispozitivul de jandarmi din zonă. Ce ar fi fost, au zis ei, dacă sute de jandarmi ar fi plecat cu câte un protestatar, ținându-l de ceafă sau în dubă, la secțiile de poliție și să scrie declarații? Nu ar mai fi existat dispozitivele necesare pentru a menține ordinea în Piața Victoriei.”

Maiorul Laurențiu Cazan, ministrul de Interne, Carmen Dan, șeful DSU, Raed Arafat, dar și fostul șef al Jandrmeriei Sebastian Cucoș au participat la ședința de marți a Comisiei de apărare a Camerei Deputaților, în contextul solicitării liberalilor de a oferi explicații despre protestele violente din 10 august.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, marți în cadrul audierii în Comisia de apărare a Camerei Deputaților, că până în prezent au fost identificate șase cazuri „în care 10 jandarmi au fost semnalați ca autori ai unor fapte de natură penală”.

„Ancheta internă a Jandarmeriei continuă. Structurile de specialitate au identificat șase cazuri în care 10 jandarmi din dispozitivul de ordine publică au fost semnalați ca posibili autori ai unor fapte de natură penală. Aceste constatări vor face obiectul sesizărilor din partea Jandarmeriei către Parchetul Militar. În măsura în care vom identifica noi situații, acesta este demersul legal pe care intenționăm să îl ducem mai departe”, a afirmat ministrul de Interne Carmen Dan, la audierea în Comisia de apărarea a Camerei.

Aceasta, a reiterat, în cadrul audierii de marți, că a stat în biroul său din cadrul ministerului pe timpul mitingului din 10 august, precizând că inițial, și-a luat informațiile din media. Ministrul Afacerilor Interne a mai spus că nu a venit în Parlament în baza unei invitații oficiale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”