Echipa de hochei din Ciuc, premiată de Consiliul Național Secuiesc

Echipa de hochei din Ciuc, premiată de Consiliul Național Secuiesc
Publicat: 11/03/2013, 14:49
Actualizat: 06/07/2013, 01:00

Prefectul de Mureș, Corneliu Grosu, spune că Traian Băsescu l-a sunat duminică și s-a arătat îngrijorat că tinerii nu sunt educați să respecte simbolurile țării în care trăiesc, în contextul în care echipa de hochei din Miercurea Ciuc, care „s-a dezis de imnul României”, a fost premiată de CNS.

Prefectul Corneliu Grosu a declarat, luni, presei, că președintele Traian Băsescu l-a sunat cu puțin timp înainte de începerea mitingului pentru autonomie de la Târgu Mureș, desfășurat duminică seară, și și-a exprimat „îngrijorarea față de formarea copiilor și tinerilor în respectarea însemnelor țării”, având în vedere că echipa de hochei din Miercurea Ciuc a primit Premiul „Gabor Aron” pe 2012 de la Consiliul Național Secuiesc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Domnul președinte m-a sunat cu câteva minute înainte de începerea evenimentelor. Expresia a fost foarte simpatică: «Ia spune-mi, domnule prefect, ce-i pe acolo, pe la voi? Nu că nu aș ști, dar vreau să aflu din relatările tale». I-am spus ce aveam de spus, cum suntem organizați, la ce ne așteptăm, atunci știam din calculele pe care le realizăm ca număr de călători din mijloacele de transport că ne aflăm undeva la 4-5.000 și apreciam că se amplifica numărul pe seama celor din Târgu Mureș, maghiari și români. Domnul președinte și-a exprimat o îngrijorare – eu spun normală – vizavi de faptul că între cei premiați la Palatul Culturii se afla și echipa de hochei de la Miercurea Ciuc. (…) Președintele și-a exprimat îngrijorarea față de formarea copiilor și tinerilor în respectarea însemnelor țării în care trăiesc – și am considerat și în continuare nu cred că a fost normal să premiezi pe cineva care s-a dezis de imnul României și de însemnele României”, a spus prefectul.

Grosu a adăugat că face aceste aprecieri ca un om care a locuit 20 de ani la Miercurea Ciuc, iar copilul său a făcut parte din echipa de hochei juniori.

El a subliniat că, personal, i-ar fi premiat pe componenții echipei de hochei din Miercurea Ciuc „pentru eforturi și rezultate”, fiind vorba de un sport „extraordinar de bărbătesc, de solicitant”, care presupune multe ore de antrenament.

Prefectul a arătat că, în pofida tuturor speculațiilor, mitingul pentru autonomie a decurs fără incidente.

Echipa de hochei din Miercurea Ciuc și istoricul academician Pal Antal Sandor au primit, duminică seară, Premiul „Gabor Aron” pe 2012 de la Consiliul Național Secuiesc, în cadrul unei festivități desfășurate la Palatul Culturii din Târgu Mureș, după mitingul pentru autonomie organizat în oraș.

Echipa de hochei din Miercurea Ciuc nu a putut fi prezentă, astfel că premiul a fost primit de primarul orașului, Raduly Robert. El a susținut, în discursul său, că hocheiul din Miercurea Ciuc „se leagă organic de soarta secuimii” și că echipa – care a câștigat de mai multe ori Cupa României – este considerată un simbol, „la fel ca steagul secuimii”.

Premiul „Gabor Aron” i-a mai fost înmânat și istoricului academician Pal Antal Sandor, autor și coautor la 21 de volume și peste 200 de articole și studii, care, potrivit reprezentanților CNS, „a făcut foarte multe pentru prezentarea istoriei Ținutului Secuiesc”.

Festivitatea de decernare a Premiului „Gabor Aron” a avut loc la Palatul Culturii din Târgu Mureș după mitingul pentru autonomie organizat de CNS în oraș, la care au participat aproximativ 5.000 de persoane.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
Locul de poveste din România care i-a cucerit inima lui Karen, o turistă din SUA:...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un copil a găsit o piesă rară de Lego pe o plajă din Marea Britanie