Ecran gigant instalat în Parcul Herăstrău pentru finala Simonei Halep de la Roland Garros

Ecran gigant instalat în Parcul Herăstrău pentru finala Simonei Halep de la Roland Garros
Publicat: 09/06/2017, 17:44

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că interesul pentru meciul Simonei Halep este unul ridicat, de aceea a dorit să le dea bucureștenilor șansa de a urmări finala în public. Intrarea va fi liberă.

„Simona Halep este mai mult decât o sportivă de top a României. Ea a intrat în galeria selectă a marilor campioni care nu s-au făcut remarcați doar prin prisma rezultatelor de excepție obținute în competițiile internaționale, ci și prin aceea că au creat o puternică emulație în rândul românilor și mai ales al copiilor, care văd în ei adevărate modele demne de urmat. Interesul pentru această finală este uriaș și de aceea am vrut să le oferim bucureștenilor șansa de a urmări meciul într-un spațiu public și sper ca la final să avem motive să ne bucurăm și mai mult pentru Simona, al cărei parcurs la Roland Garros este oricum remarcabil”, a afirmat Gabriela Firea.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 4 WTA și cap de serie numărul 4, s-a calificat, joi, în finală la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, după ce a învins-o pe sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 3 mondial și favorita 2, scor 6-4, 3-6, 6-3.

În finală, Halep o va întâlni pe jucătoarea letonă Jelena Ostapenko, locul 47 WTA. Viitoarea adversară a Simonei a învins-o, joi, scor 7-6 (4), 3-6, 6-3, pe elvețianca Timea Bacsinszky și a devenit prima sportivă din Letonia, din toate timpurile, calificată într-o finală la Roland Garros.

Simona Halep, în vârstă de 25 de ani, se află la a doua finală de Grand Slam a carierei. În 2014, ea s-a calificat în ultimul act la Roland Garros, însă a fost învinsă de rusoaica Maria Șarapova, scor 4-6, 7-6 (5), 4-6. În schimb, până la ediția din acest an, cea mai bună performanță a Jelenei Ostapenko, în vârstă de 20 de ani, a fost participarea în primul tur, din 2016.