Ediție specială GÂNDUL LIVE. Dr. Andrei Tudor Rogoz, Sanador: „Sper ca în luna noiembrie vaccinul anti-Covid-19 să fie disponibil”

Redactor:
Mihai Georgescu
Ediție specială GÂNDUL LIVE. Dr. Andrei Tudor Rogoz, Sanador: „Sper ca în luna noiembrie vaccinul anti-Covid-19 să fie disponibil”

Dr. Andrei Tudor Rogoz (SANADOR) a oferit un interviu în exclusivitate în cadrul Webinarului Gândul.ro & Asociația Medici pentru România, în parteneriat cu Sanador.

„Ne-am limitat în activitatea noastră în anumite ambulatorii. Tot așa, la nivel de modificări, pe care le-am aplicat la început, au fost acele chestionare de triaj. Am încercat să fim cu un pas-doi înaintea evaluării naționale. Am zis să fim mai precauți. Ca și circuit propriu-zis, am dedicat o secție din spitalul Sanador, pentru că încă nu aveau rezultatele, până la obținerea testelor.

„Multe teste au rezultate discutabile”

Studiile pentru plasma convalescentă sunt limitate. Multe teste au rezultate discutabile. Spre deosebire de tratament, unde nu am experiență personală, legat de testare, am început-o foarte devreme, am crescut cam de 5-6 ori, facem 5-600 de teste zilnic. În plus noi am ales o testare periodică a angajaților colaboratori, din alte spitale. Avem astfel de medici, care lucrează în Sanador, dar și persoane dintre angajați, care făceau naveta. E nevoie ca un număr mare de persoane să fie vaccinate. Dacă ați văzut din studiile de până acum, numărul de persoane care sunt vaccinate e de ordinul zecilor. Din momentul în care treci într-o fază mai amplă…Ați văzut că cel de la AstraZeneca a avut o mică problemă. Sunt de vaccinat multe persoane. În momentul în care apare un moment notabil se evaluează acel pacient. Ar mai fi de reținut, legat de acest vaccin. Sper ca în noiembrie să fie disponibil. Speranțele că va avea un impact foarte mare nu sunt la fel de mari. Răspunsul la vaccin nu e imediat. Va fi nevoie de a doua doză de vaccinare. Această boală afectează disproporționat persoanele vârstnice.

„Confirmările vor fi de ordinul anilor”

Le dăm pacienților medicamente la nivel de studiu, dar răspunsurile vor veni lent. Confirmările vor fi de ordinul anilor. Eu aș prioritiza nevoia acută a unor persoane de a fi tratate. Vedem acum un exces de decese raportat de diferite țări, prin mortalitate direct atribuibilă Covid. Dar de văzut și pe termen mediu și lung, dacă nu se va menține acest trend, cred că anumite categorii nu au beneficiat de investigații cu care erau obișnuite”, a declarat dr. Andrei Tudor Rogoz (SANADOR).

Urmăriți webinar Gândul.ro & Asociația Medici pentru România, în parteneriat cu Sanador. „COVID-19 – Când și în ce condiții vom avea un vaccin?”Cei mai buni specialiști vor oferi răspunsul la întrebările momentului legate de criza Covid-19

Publicată de Gandul pe Marţi, 8 septembrie 2020

Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
FOTO. Anamaria Ferentz, apariţie hot! Are peste 40 de ani, dar arată ca la 20...
ADIO, Crăciun și Revelion! DECIZIA a fost luată, documentul a fost semnat! TOȚI românii vor...
Lidia Buble se gândește la împăcare. Ce i-a transmis lui Răzvan
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Gabriela Firea, dată afară din curtea partidului condus de Traian Băsescu. Dezvăluiri uluitoare ale fostului...
Trupele nord-coreene au ucis un oficial sud-coreean apoi au ars cadavrul, spune Seulul
Virusologul șef al Germaniei anunță când se va sfârși pandemia
Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
O femeie a luat decizia să-și schimbe RELIGIA. Nu bănuia nicio clipă că va ajunge...
Ce ASCUND visele şi sexualitatea reprimată
ȘOC în cazul Caracal! Unde ar fi fost văzută Alexandra. A apucat să SPUNĂ că...
Decizia este semnată. A ajuns la Monitorul Oficial. Când se închid școlile
Este DOLIU uriaş în lumea muzicii: Celebra cântăreaţă a murit
Hemoroizi sau cancer? Care sunt simptomele îngrijorătoare
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide